Mindkét csapat célul tűzte ki a szezon végére az ötödik hely elérését, így a szomszédvári rangadó több szempontból is igazi izgalmat ígért. Nagy kérdés volt, hogy a fehérváriak milyen lelkiállapotban lépnek majd pályára a drámai körülmények között elveszített EHF Kupa-elődöntő után.

A találkozó első góljára az ötödik percig kellett várni, ekkor Orbán köszönt be korábbi csapattársának, Kiss Évának. Magyon nehezen vették be a kaput a játékosok az első félidőben: a támadások befejezésénél sok volt a hiba, a hazai oldalon pedig Pastrovics kapus teljesített kiválóan. Az SKC pár perc elteltével belelendült, és 2-2 után két nagy Lénárt-találattal és egy szép Lukács-lövéssel jutott háromgólos előnyhöz. A különbség azonban ezután nem nőtt tovább, a vendégek pedig magukra találtak, és rövid időn belül fordítani tudtak. A 19. percben, amikor Orbán emberhátrányban is a hálóba talált, még 6-4 állt a táblán, kilenc minutummal később azonban már 6-9-et mutatott az eredményjelző. A fehérváriak összeálltak, pontosan céloztak, és a szünetben is hárommal jártak előrébb.

7-10-ről indult a második félidő, és ezúttal elmaradt a már megszokott remek hazai kezdés. A vendégek eleinte őrizték két-háromgólos előnyüket, Mayer ügyes gólja után viszont már 9-15 volt az állás. A somogyiak szerencsére nem adták fel, és az utolsó tizenöt percben óriásit küzdöttek a pályán. Orbán Annamária nagy, kapufás gólja adta meg az alaphangot, aztán a csapatkapitány újabb szép találatai következtek a sorban. Szamoránsky szemfüles megmozdulása után egy gólra zárkózott az SKC, Léránt pedig egy nagy lövéssel egyenlített az 53. percben. A végjátékra is maradt izgalom, de látszott, hogy sokat kivett a hazaiakból a nagy hátrány ledolgozása. 18-18 után a siófokiak több labdát is eladtak, az ellenfél pedig büntetett. Mayer, Emberovics, aztán Azari dobott gólt, 18-22-ről pedig már nem lehetett megfordítani az eredményt. A legvégén még Orbán és Szalai mattolta a vendégek kapusát, de az SKC nem tudta elkerülni a kétgólos vereséget.

Érdekes, tanulságos mérkőzés volt. A fehérváriak dicsérete, hogy a hétvégi sokk után felálltak a padlóról, a somogyiak viszont ugyan jól küzdöttek, de ezúttal nem a szebbik arcukat mutatták. Az ötödik hely eléréséhez immár idegenbeli bravúr is kellene. Akár már szombaton, Vácon.

Az 5-8. helyért:

SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ–FEHÉRVÁR KC 20–22 (7–10)
Siófok, 300 néző. Vezette: Bóna, Miskei

Siófok: Pastrovics – Lukács 4, Németh Cs., Szamoránsky A. 1, Léránt 5, Orbán 8 (1), Erdősi. Csere: Futaki (kapus), Szalai B. 2, Polics, Schneider, Szabadfi.

Edző: Golovin Vlagyimir.

Fehérvár: Kiss É. – Azari 7 (4), Emberovics 1, Mayer 3, Siti E., Tilinger 6, Vaszari. Csere: Hajduch 4, Benzal 1, Horváth B., Kazai.

Edző: Pal Oldrup Jensen

Az eredmény alakulása: 7. perc: 1–1, 12. perc: 2–2, 17. perc: 5–2, 23. perc: 6–6, 28. perc: 6–9, 37. perc: 9–15, 41. perc: 10–15, 47. perc: 13–17, 53. perc: 17–17, 57. perc: 18–22

Kiállítások: 4 perc, illetve 6 perc

Hétméteresek: 2/1, illetve 5/4

Címkék: skc, kézilabda, siófok, sport