– Michael eleinte csak a fájdalmat érzékelte, például amikor megcsípték, ám ez a test öntudatlan reakciója is lehetett – nyilatkozta a korábbi versenyzőtársa, a francia F1-pilóta, Jean Alesi (49). – A legutóbbi látogatásom során viszont úgy tapasztaltam, hogy valami elkezdett megváltozni. Azt éreztem, hogy a család megkönnyebbült, és örül a dolgok alakulásának. Ez mesés dolog, persze az életbe visszavezető út még mindig hosszú.

A német Bild napilapnak nyilatkozó neurológus szakértő már azt is fejtegette, mik lehetnek a következő szakaszok Schumacher felépülésében.

– Bíztató jelnek tekinthető, hogy a beteg kezd egyre inkább az öntudatára ébredni. Egyelőre a szájával és a kezével reagál, a mellette lévők hangjára – kezdte Manfred Holzgraefe professzor. – Amennyiben minden jól alakul, egyre többet lesz magánál. A végső lépéseket pedig akkor éri majd el, amikor a szemével is képes jelezni a külvilágnak, s a lélegeztető gépre sem lesz szüksége. Ez a folyamat általában gyorsan lezajlik, ha nem jelentkezik semmilyen komplikáció.

Címkék: javul, schumacher, michael, sport