Tétmérkőzésen már kétszer is legyőzte ebben a szezonban az OB I-ben újonc KSI-t a Kaposvári Vízilabda Klub. Fekete Szilveszter tanítványai a Magyar Kupában 15-8-ra, a bajnokságban pedig idegenben verték 18-11-re a fővárosiakat.

A legfontosabb meccset azonban szombaton játszották ellenük, méghozzá a bajnoki alapszakasz nyolcadik helyéért. A házigazdák jól kezdtek, Berta és Szilvasán góljával 2-0-ra elhúztak, ám a KSI a negyed végére kiegyenlített, sőt a második játékrész elején Miklós találatával a vezetést is átvette. Ezután rendezte sorait a KVK: Gros, Berta és Prikidánovics sem hibázott a kapu előtt, így a félidőben 5-3-as kaposvári vezetést mutatott az eredményjelző.

A folytatásban már teljes mértékben a hazaiak akarata érvényesült a medencében. Dőry bombájával először vezetett három találattal a csapat, Kuncz góljával pedig már négy volt a különbség. 9-5 után Danijel Benic is megrázta magát: a horvát center lőtte a KVK tízedik és tizenegyedik gólját is.

A 11-7 arányú győzelmet arató kaposvári csapatból Benicsen kívül a kanadai-magyar állampolgár, Ronan Gros és Berta József is duplázott. A KVK története során először jutott be a legjobb nyolc közé a bajnokságban.

- Nekünk nagyon-nagy tét volt ezen a meccsen, ugye ezt hoznunk kellett ahhoz, hogy az utolsó meccstől függetlenül a nyolcba legyünk. Akartunk nagyon, szerintem jól is játszottunk, fegyelmezetten, persze voltak hibák, meg a KSI is jól felszívta magát erre a meccsre, úgyhogy duplán örülünk azért, hogy egy jó küzdelmes mérkőzésen sikerült biztosítanunk a helyünket az 5-8. helyért - mondta Fekete Szilveszter a Kaposvári VK vezetőedzője.

- Az első félidőben nagyon motiváltan, eredményesen, jól játszottunk. Utána kicsit szétcsúszott a játékunk, ami egyrészt abból adódik, hogy gyakorlatilag egy ifi csapatom van, tehát nagyon fiatalok a játékosok és nagyon nagy a szórás, és nem tudják ugyanazt a teljesítményt négy negyeden keresztül is hozni, de mi azért indultunk el ebbe az osztályba, hogy a játékosok minél jobban fejlődjenek és azt gondolom, hogy a mai mérkőzés ezt a célt maximálisan szolgálta - tette hozzá Horváth János a KSI Budapest vezetőedzője.

A kaposváriak Szentesen zárják az alapszakaszt. A találkozó április 12-én délelőtt 11 órakor kezdődik a Csongrád megyei városban.

Címkék: klub, kaposvári, vízilabda, sport