Ötödik alkalommal rendezte meg a Sportpálya 2004 Egyesület a Kapospont Kupát, amely Kaposvár középiskoláinak kiírt kispályás labdarúgó tornája. Az első fordulóból a Kinizsi és a Széchenyi csapata jutott tovább, a kiegyenlített mezőnyben nem sokkal maradt le a továbbjutásról a Katolikus Gimnázium és a Mezőgazdasági Szakképző együttese sem.

null

A tornán korábban többször is érmet nyerő Építőipari ezúttal csoportutolsóként zárt. A második játéknapon is izgalmasan alakult a végkifejlet, a házigazda Gyakorló mellett a címvédő Eötvös, a Táncsics és a Munkácsy Gimnázium is pályázott a továbbjutásra. A halálcsoport tartogatott bőven meglepetéseket.

- Szerencsére elég sokan jöttek vissza NB-s csapatokból megyébe futballozni, és mivel ez amatőr torna, így ővelük tudunk számolni, de sajnos, az ellenfelek is igen erősek, így reálisan nézve a csoportban ha odafigyelünk, szerintem a harmadik hely akkor meglehet - tette hozzá Ballay Péter, a KE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium testnevelője.

A látványos gólok mellett sportszerűség és nagy iram jellemezte a küzdelmeket, a csapatok többsége pedig elég konkrét célokkal érkezett a tornára.

- Mindenképpen a győzelem. Egy út, egy cél, és megnyerni az egészet. + Hát a Munkácsy az elég határozott játékkal érkezett, szerintem ők a legnagyobb rivális, meg hát a Gépész, de nem lebecsülve a többi csapatot természetesen - mondta Oláh Tamás, Táncsics Mihály Gimnázium.

A tornán végül meglepetésre kiesett a címvédő Eötvös Műszaki Középiskola, miután csak a harmadik helyen végzett, igaz, messze a legtöbb gólt szerezve. Negyedik lett a házigazda Gyakorló iskola és a Református Gimnázium zárt a csoport végén. A továbbjutó helyeken az élen végő Táncsics Gimnázium és a második Munkácsy osztozott, ők jutottak tovább az áprilisi négyes döntőbe.

Címkék: kapospont, kupa, 2014, sport