Bár még kilenc forduló hátravan az NB I-es labdarúgó-bajnokságból, a Rákóczi szempontjából mindenképp vízválasztó lehet a Paks elleni szombati derbi. Amennyiben a csapat ezt a mérkőzést sem tudja megnyerni hazai környezetben, már-már reménytelen helyzetbe kerül a bennmaradást illetően. Az atomvárosi együttes hét ponttal gyűjtött eddig többet a Rákóczinál, és az OTP Bank Liga tabellájának 15. helyén áll.

rákóczi meccs stadion

- Nehéz mérkőzésre számítok, de hát ebben a bajnokságban már nem lesz olyan csapat, aki ellen könnyű mérkőzést játszanánk. Ők is a vereség elől menekülnek, kiesési rangadó lesz, muszáj lesz nyernünk. Igazából ők is masszív védekezésre építenek szerintem, és abból próbálnak kontrázni, én nem gondolom őket rossz csapatnak, főleg nem kiesőnek, de ők következnek, őket kell legyőzni - mondta Kovács Olivér.

A paksi csapat nyolc éve tagja az NB I-es mezőnynek. Kaposváron eddig két alkalommal tudtak nyerni, egyszer 5-3-ra, egyszer pedig 2-1-re, emellett kétszer döntetlent játszottak. A Rákóczi hazai pályán háromszor győzte le őket, legutóbb tavaly májusban 1-0-ra, Balázs Benjámin góljával. Egy hasonló siker most szárnyakat adhat a csapatnak.

- Hiszünk benne, ezt mindenki nevében mondhatom, addig amíg nem húzzák meg felettünk a vonalat, addig mindenki fog benne hinni. Ennek reményében lépünk pályára - árulta el Kovács Olivér.

A Paks után a Mezőkövesddel is itthon játszik majd a Rákóczi. Ez a két meccs kulcsfontosságú lehet a bennmaradás szempontjából.

Amiben a Rákóczi reménykedhet, hogy a Paks szeptember 13-a óta nem nyert bajnoki mérkőzést, igaz, akkor épp a kaposváriak ellen aratott 2-0 arányú győzelmet. Csertői Aurél csapata legutóbbi idegenbeli fellépésén pontot rabolt a Honvéd otthonában, remélhetőleg ez a Rákóczi-stadionban ez nem sikerül majd Égeréknek. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik.

Címkék: paks, nb1, rákóczi, kaposvár, sport