Dr. Kollár Gábor és Sinka Soma játszotta a nyílt kategória döntőjét a Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség és a Somogy Megyei Tenisz Szövetség által rendezett amatőr teniszversenyen. A kaposvári Iszák utcai csarnokban rendezett finálét a Kapos TC fiatal játékosa nyerte minimális különbséggel.

- Nehéz mérkőzéseim voltak a csoportban, de nagy nehezen sikerült onnan továbbjutnom, aztán itt a döntőben az elején sikerült elhúznom, akkor eléggé jól játszottam, aztán az ellenfelem igencsak feljött aztán végül eléggé nehezen tudtam csak nyerni 9:7 arányban - mondta Sinka Soma, a Kapos TC versenyzője.

A kétnapos verseny ezúttal is jó hangulatban telt. A rendezvényen más sportágak képviselői is kipróbálták tudásukat. Ütőt ragadott Borhi Zsombor korábbi kajak-kenu világbajnok és Laszczik Iván egykori élvonalbeli röplabdázó is. A versenynek szép hagyományai vannak, fedettpályán hat éve, szabadtéren pedig már hosszú évtizedek óta megrendezik.

- A Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség és a Somogy Megyei Tenisz Szövetség évtizedek óta együttműködik, hisz a nyári ami Bogláron van, a megyei kiemelt szabadtéri rendezvényünk, az már több mint harminc éve működik, és ez adta az ötletet, mikor itt a sportcsarnokot kialakították, hogy csináljuk télen is. Azon túl, hogy mindig vannak, akik visszajárnak, mindig található a résztvevők között új versenyző is - tette hozzá Szántó László, a Somogy Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

- Nagyon szeretünk idejárni, minden évben jövünk, mindegyik versenyre eljövünk, a fedett pályásra, a kinti versenyekre is. Mit várok magamtól? Szeretném kihozni magamból a legjobbat - mondta Berkes Henriett, BBTC.

Az 50 év alatti férfi egyest dr. Tóth Balázs, a Kapos TC teniszezője nyerte Deda Attila és a Donner SK versenyzője, Borhi Zsombor előtt. Az 50 év felettiek mezőnyében Laszczik Iván diadalmaskodott, míg a férfi párost a Kapos TC duója, Sinka Soma és Szabó Barna nyerte. Női egyesben ugyancsak Kapos TC-s siker született, Várhegyi Zsuzsa jóvoltából, ebben a kategóriában a második helyen a balatonboglári Berkes Henriett végzett.

Címkék: amatőr, tenisz, március, 2014, kupa, sport