Nem múlt el izgalmak nélkül a megyei kosárlabda bajnokság legutóbbi fordulója sem.

Immár a tizenötödik fordulót rendezték a Somogy megyei kosárlabda bajnokságban, így már egyre nagyobb a harc a legjobb négybe kerülésért. A Táncsics csapatának mindenképpen győznie kellett ehhez a Henger ellen. 

- Szerintem nyerni fogunk bár az előző meccsen is azt hittük, hogy nyerni fogunk ellenük, akkor végül kikaptunk, de ha összeszedjük a védekezésünket, akkor szerintem nyerhetünk - mondta Kalmár Péter, a Táncsics KK játékosa.

Amíg a Táncsicsosokat a fiatalos lendület hajtotta, addig a Henger KK játékosai több évtizedes tapasztalatukkal igyekeztek felvenni a versenyt ellenfelükkel.

- Rutinból szeretnénk ezt a mai meccset megoldani, mert edzeni nem tudtunk ezen a héten. A legöregebb játékosunk lassan 40 éve kosárlabdázik, de a többség is 30 éve nyomja már az ipart, úgyhogy valahogy majd megoldjuk - tette hozzá Halász Lajos, a Henger KK játékosa.

A mérkőzés után a Táncsicsosok örülhettek igazán, hiszen 56-46-os győzelmet arattak, főként Bodródi és Kalmár jó játékának köszönhetően, míg a túloldalon Nagy volt a legjobb 19 pontjával.

A forduló legnagyobb meglepetését egyértelműen a Kaposvári KK fiataljai okozták, miután hosszabbításban győzték le a harmadik helyen tanyázó Zrínyi együttesét. A legjobb négy között már biztosan ott van viszont a Tigris, miután egy ponttal nyert Tamásiban, valamint a Tüskevár is, amely gond nélkül verte a somogyjádiakat. Folytatás március 22-én a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: megyei, kosárlabda, 2014, bajnokság, somogy, sport