Utolsó mérkőzését játszotta a férfi Szuper Liga alapszakaszában a Közutasok együttese. A kaposváriak ezúttal a Szolnok ellen léptek pályára, és igyekeztek megtartani eddigi helyezésüket.

- A hatodik helyen állunk jelenleg a tabellán, ha netán kikapnánk, és a győriek megvernék a Ferencvárost akkor helyet, cserélnénk a tabellán, a hetedik helyre visszacsúsznánk, de bízom benne, hogy a hazai mérkőzésen a Szolnoki csapatot le tudjuk győzni - mondta Kálnyi Krisztián, a Közutasok Kaposvári TK szakosztály-vezetője.

A vendégek viszont élet-halál harca készültek, nekik ugyanis nagyon kellett ez a győzelem ahhoz, hogy biztosan megőrizzék élvonalbeli tagságukat.

- Tulajdonképpen nekünk nagyon sok sanszunk volt arra, hogy bennmaradjunk a szuperligában, ez az utolsó lehetőségünk, és ha most nem győzünk, akkor az a matematikai esély, amivel most rendelkezünk azt is elveszítjük, tehát most úgy jöttünk, hogy mindent felteszünk egy lapra és szeretnénk nyerni - tette hozzá Pintér Lajos, a Szolnoki MÁV SE vezetője.

Amíg az első sorban Kálny Krisztián szoros párharcban még alul maradt ellenfelével szemben, addig Nagy Gergő jól játszva és 4:0-s szettaránnyal szerezte meg a csapatpontot. A második sorban aztán egy-egy csapatpontot szerzett mindkét együttes, míg a legvégén ifj. Horváth László 2,5:1,5-re legyőzte vetélytársát, amivel be is biztosította a hazaiak győzelmét. Az alapszakasz utolsó mérkőzésén végül 5:3-as közutas siker született.

Az alapszakaszt így a hatodik helyen zárta a kaposvári csapat, és készülhet a rájátszásra az 5-8 helyért, ahol a BKV, a Győr és a Nyíregyháza csapataival kell megküzdenie.

Címkék: szolnoki, közutasok, máv, teke, kaposvár, sport