Már 5 750 000 forint van a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program alapjában.

-Köszönettel tartozom mindazoknak, akik e program mellé álltak - mondta Szita Károly. Kaposvár az idei évben 4 millió forintot tett a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Programba, a cégek pedig, amelyek elsőként sorakoztak fel támogatóként, 1 750 000 forintot. Így a tavalyi kétmillió forinttal együtt már 7 750 000 forinttal tudjuk támogatni Pataki Fanni úszó, Gyenesei Leila öttusázó, Dudás Dániel úszó, és Borsos Dávid birkózó felkészülését a riói olimpiára - hangsúlyozta a polgármester.

-Célunk, hogy minél szélesebb kör támogassa a programot. Szeretnénk, ha három lábon állna a kezdeményezés: a város és a helyi cégek segítsége mellett magánszemélyek támogatását is várjuk. Mindazokét, akik szeretnék, ha kaposvári sportolókat buzdíthatnánk az olimpiákon - fogalmazott Borhi Zsombor. A tanácsnok szerint a távlati cél az, hogy a riói olimpia után a következő ötkarikás játékok felkészülésébe több fiatal tehetséget is bevonjanak, s emellett az edzőiket is segítsék.

A Csik Ferenc Olimpia Támogatási Programnak a Dorottya Hotel arany fokozatú, a Kaffka Kft., az MG Produkt Kft., a Somogy Megyei Vállalkozói Központ Közalapítvány bronz fokozatú támogatója. A Kapos Televízió és a Most Médiacsoport a program médiatámogatói.

A kezdeményezésről folyamatosan tájékozódni lehet a Csik Ferenc Olimpiai Támogatási Program hivatalos Facebook-oldalán.

 

 

Címkék: olimpiai, csík, ferenc, program, kaposvár, sport