A CSKK utolsó alapszakasz-mérkőzését egy ceglédi találat nyitotta meg, erre azonban három találattal felelt a házigazda. Kisebb fellángolásai még ezt követően is voltak a vendéggárdának, Oláh 24. percben esett második gólja azonban az addigi legnagyobb különbséget eredményezte. Ekkor már 18-10-re vezetett a Csurgó. 

A második játékrészben sem fogta magát vissza a hazai csapat. A mérkőzés egyes periódusaiban szinte percenként estek a csurgói találatok. Kevesebb, mint tíz perccel a szünetet követően már majdnem tizet számolhatott a közönség. Nagy Máté gólja után 34-24 volt az állás, és a végére is megmaradt a megnyugtató különbség. A CSKK az őszi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is tíz góllal bizonyult jobbnak a ceglédieknél.

- Az volt a fő kérésem, hogy bátran és jól védejezzünk, annak elelnére, hogy az esélytelenk nyugalmával érkeztünk ide. Tulságosan tiszteltük őket, védekezésben lehettünk volna keményebbek is, és rengeteg technaikihibát követtünk el, amit serdülő játékosok szoktak - mondta Kökény István, a Ceglédi KKSE vezetőedzője.

- Nyilván kérésem volt, hogy a közönségünk miatt tegyük oda magunkat. A másik pedig, hogy figyeljünk oda minden mozdulatunkra, mert ha nem figyelünk oda, megsérülhetünk. Nem úsztuk meg sérülés miatt, bízom benne, hogy Oláh Gabi sérülése nem súlyos - tette hozzá Imre Vilmos, a Csurgói KK vezetőedzője.

Ezen az estén a csapatkapitány Herbert Gábor is betalált a ceglédiek kapujába.

- Ma annyit töltöttem az ellenfél térfelén, mint az egész idény alatt. Még nem lőttem gólt ebben a szezonban, már illő volt, a fiúk segítettek, majd vendégül látom őket a megérdemelt sörükre - válaszolta Herbert Gábor a csurgóiak csapatkapitánya.

A csurgóiak magabiztosan szerezték meg az alapszakasz harmadik helyét, és a rájátszásban is szeretnék legalább megőrizni ezt a pozíciót.

Címkék: vilmos, imre, csurgó, 2014, sport