A sümegiek Mészáros Dömötör nélkül, mindössze nyolc játékossal, és szerény reményekkel érkeztek a bajnoki negyeddöntő harmadik mérkőzésére. A kaposvári együttesben ezúttal Tóth István adott fel, és Bozóki mellett Csányi is bekerült a kezdőbe. Az első szett egyoldalú küzdelmet hozott, a Fino végig szinte tetszés szerint érte el pontjait. A második technikai  szünetben már 16:8 volt az állás, aztán a csereként beállt fiatal Bögöly Gábor tette le a névjegyét egy szép ponttal. A hajrában Csányi juttatta játszmalabdához együttesét, Bögöly pedig pontot tett az egyoldalú küzdelem végére (25:12, 1-0).

A második szett elején felváltva estek a pontok, majd Németh Ferenc két ész-nyitásával lépett el a házgazda. A játszma derekán már hat pont volt a Fino előnye, és a Németh, Csányi duó példáját követve Dávid Csanád is szorgos pontgyűjtésbe kezdett. A hajrában már nagy volt a különbség a két csapat között, és Dávid villámgyorsan befejezte a szettet (25:14, 2-0).

A harmadik játékrészben sem változott a forgatókönyv: a lelkes vendégek, amíg erejükből futotta, próbálták tartani a lépést a címvédővel, aztán egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között. A mérkőzés egyik legszebb labdamenetében Deák Márk mentett nagy bravúrral, majd Csányi szerezte meg 17. pontját. Ekkor már 16:10 arányban vezetett a Fino, és az utolsó percekben sem kellett izgulnunk.  A mezőny legeredményesebb játékosa, Csányi ütötte a 24. pontot, Bokor blokkjával pedig véget ért a negyeddöntő (25:16, 30).

Bajnoki negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Fino Kaposvár – Sümeg 3-0 (12, 14, 16)

Kaposvár, 200 néző. V.: Horváth M., Mezőffy.

Fino: Tóth I. 2, Bozóki 4, Juhász 7, Németh F. 12, Csányi 18, Bokor G. 7. Csere: Dömötör és Deák (liberok), Bögöly 3, Dávid Cs. 10, Vajda T. 1. Vezetőedző: Demeter György.

Sümeg: Dolgos 2, Kiss D. 4, Illés 3, Lesznyik 11, Kaposi, Soós 6. Vezetőedző: Mészáros Péter

Címkék: Sümeg, Demeter, Mészáros, elődöntő, Geiger, negyeddöntő, Fino, bajnokság, röplabda, sport