dudas_daniel_2


A 19 esztendős Dudás Dániel fejlődése folyamatos: a hazai és a nemzetközi mezőnyben is egyre jobb eredményeket ér el, és az utánpótlás, majd a felnőtt válogatottban is helyet kapott már. A Cápák SE versenyzője több mint egy évtizede rója a hosszokat a medencében.

Dani 14 évesen állt először a dobogóra országos bajnokságon, azóta viszont folyamatosan felfelé vezetett az útja. Még egy jól sikerült uszonyosúszó-kitérő is belefért a pályafutásába: 2011-ben újoncként nyert két arany- és egy ezüstérmet a junior Európa-bajnokságon.

Eddigi legjobb éve azonban a 2013-as volt: somogyi sporttörténelmet írt azzal, hogy felnőtt magyar bajnoki címet szerzett 1500 méteren a rövidpályás országos bajnokságon. Ezután pedig részt vehetett a dániai Európa-bajnokságon is.

Dudás Dániel eredményeit Kaposvár és a megye is elismerte. Ifjabb Kovács László edző tanítványa Szita Károly polgármestertől átvehette az év férfi sportolójának járó díjat, majd a somogyi választáson is megszerezte az első helyet.

Dani nagy álma nem titkoltan a riói olimpiai részvétel, és edzője is bízik a sikerben.

A sok munka és az egyre erősödő háttér megalapozhatja a további sikereket. Kaposvár ugyanis továbbra is támogatja olimpiai reménységeit. A somogyi megyeszékhelyen született úszó olimpikonról, Csik Ferencről elnevezett program során olyan sportolók kapnak anyagi támogatást, akik esélyesek a 2016-os riói részvételre. A város tavaly szeptember óta 6 millió forintot szánt erre a célra, és várja a helyi vállalkozók, magánemberek segítségét is.

Címkék: dudás, dániel, rió, olimpia, kaposvár, sport