A házigazda KVK a négy ponttal előtte álló, hetedik helyezett Debrecent fogadja. A találkozó szombaton 16 órakor kezdődik a Városi Fürdőben.

A kétszeres olimpiai bajnok, Varga Tamás edzette debreceni csapatot látja vendégül a KVK az OB I hétvégi fordulójában. A két együttes legutóbbi bajnoki mérkőzésén 9-2-es félidei eredmény után 13-9-re nyert a Debrecen. A kaposvári pólósok most arra készülnek, hogy hazai környezetben ismét megszorítják a hajdúsági alakulatot. Nem lesz könnyű dolguk, hisz az egyik kulcsjátékosuk nem játszhat majd a mérkőzésen.

- Ez a hét ez nagyon nehéz volt, sokat edzettünk, készülünk rájuk, sérült van, a Dőry Farkasnak eltörött az ujja. Nem fog tudni játszani, őt kell megpróbálni helyettesíteni, remélem fogjuk tudni - mondta Surányi László.

A debreceniek a legutóbbi két idegenbeli bajnoki mérkőzésükön 32 gólt kaptak. A Fradi korábbi centere, Kincses Attila szerint harcos játékkal akár a győzelmet is bezsebelheti a Kaposvár.

- Az előző öt mérkőzésen a Debrecen nem nyújtott olyan játékot, hogy azt mutatná, ne lehetne legyőzni őket, kapus poszton ugye kivált a szerb légiósuk, ő egy nagyon jó kapus volt, azóta a védekezésük nem nagyon működik, illetve nagyon sok gólt kapnak, ezért én úgy érzem, hogy ha az átlövéseink jól sikerülnek, akkor ez egy verhető csapat lehet - árulta el Kincses Attila.

A Debrecen kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel az OB I-es tabella hetedik helyén áll. A hajdúságiak legutóbb december 14-én tudtak idegenben nyerni.

- A Debrecen egy nagyon jó csapat, papíron erősebb tőlünk, erősebb a Vasasnál is, nagyon jó kerete van neki. Úgy gondolom, hogy mindenképpen le lehet győzni őket, ezt meg is fogjuk próbálni, hogy hogyan sül el a szombati dolog az majd fél hat felé kiderül - tette hozzá Surányi.

Amennyiben a kaposváriak nyernek, egy pontra jönnek fel a hajdúságiak mögé, de vereség esetén is maradnak a nyolcadik helyen. A KVK-Debrecen összecsapást szombaton 16 órakor rendezik a Városi Fürdőben.

Címkék: viadal, vízilabda, víz, sport, kaposvár