A meccs előtt a két gárda hajszálra ugyanolyan mérleggel rendelkezett, így nagy küzdelemre lehetett számítani. A siófoki csarnokba kilátogató mintegy 300 szurkoló nem is csalódhatott e téren, az utolsó néhány perc kivételével végig izgalmas volt a csata.

A hazaiak nem kapták el a rajtot, a hajdúsági gárda 4-1-re ellépett. A félidő derekán azonban sikerült átvenni a vezetést a siófokiaknak, elsősorban az ex-debreceni Orbán Annamária gólerős játékának köszönhetően. Az első félidő lejártakor 14-13-at mutatott az eredményjelző.

A második játékrész elején ismét beragadt a Siófok, és a Loki át is vette a vezetést. A házigazda nem hagyta magát: Orbán, Erdősi és Dajka góljaival megfordította a meccset. Úgy tűnt, hogy a győzelem sorsa csak az utolsó másodpercekben dől el, de a Balaton-partiaknak sikerült háromgólos előnyt kiharcolniuk két perccel a vége előtt. Ekkor már sejteni lehetett, hogy a vendégeknek nem terem babér ezen az estén sem.Siófokon ugyanis utoljára a 2010/11-es szezonban diadalmaskodott a Debrecen.

A hazaiak végül 28-26-ra megnyerték ezt az igen fontos összecsapást, ezzel pedig – leszakítva közvetlen riválisukat – hatalmas lépést tettek a legjobb nyolc közé jutás felé. A Siófok részéről mindenekelőtt a tucatnyi találatig jutó Orbán Annamária dicsérhető, de mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.

A hetedik helyen álló siófokiak a hétvégén a dobogó harmadik fokán tanyázó dunaújvárosiak otthonában folytatják bajnoki szereplésüket.

Címkék: dvsc, skc, női, kézilabda, siófok, Balaton, sport