A kaposvári sportklubok már évek óta pályázati úton juthatnak önkormányzati támogatáshoz, és ez a rendszer a tapasztalatok alapján jól bevált. A Sport Alap összege várhatóan a tavalyival megegyező 10 millió forint lesz, ebből gazdálkodhat idén a sportbizottság.

- A városi közgyűlés egy hónappal előbb fogadta el  a megszokottnál a költségvetését, így a sportbizottság is előbb tud dönteni a pályázatok kiírásában. Jó hír, hogy a klubok előbb juthatnak a pályázathoz, előbb juthatnak a támogatáshoz - mondta Dér Tamás, a kaposvári sportbizottság elnöke.

A pályázatot az idén is négy kategóriában írják ki.

- Továbbra is az eredményességi és utánpótlás pályázatok kerülnek gyakorlatilag 7 millió forintos támogatással kiírásra. a szabadisősprtot 900 ezer forint,a  fogyatékosoké 100 ezer forint, a tartalék alapban mintegy 2 millió forint marad - tette hozzá Szerb György, városi sportreferens.

A pályázati kiírásokat a Polgármesteri Hivatal honlapján találják majd meg az érdeklődők. A városi sportbizottság ülésén elnangzott: jó úton halad a tavaly életre hívott Csik Ferenc Olimpiai Támogatási program.

- A város az élére állt, és évi 4 millió forintatl támogatja is. Ez azegyik lába a programnak. A másik láb, hogy megkeressük a kaposvári lokálpatrióta cégeket, hogy támogassák, hogy a kaposvári tehetségek kaKpaosvároin tudják elérni az eredményeket - mondta Borhi Zsombor, a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Program kuratóriumi tagja.

A programban jelenleg öt sportoló vesz részt: Pataki Fanni és Dudás Dániel úszó, Gyenesei Leila öttusázó, Borsos Dávid birkózó és Kárpáti Emese cselgáncsozó. Mindannyian aazért dolgoznak, hogy kijussanak a 2016-os nyári olimpiára, Rióba.

Címkék: egyesületek, megyei, pályázat, somogy, sport