siófok stadion

A nemzetgazdaságilag kiemelt ügyként kezelik a siófoki labdarúgó stadion építése. A létesítmény így 600 millió forintból újulhat meg.

Az épület az aktuális tervek szerint 3500 néző befogadására alkalmas új lelátórendszert kap. A keleti mobil lelátót egy 1000 fős, fedett vendég nézőhely váltja fel, míg a pálya északi oldalán található fix lelátó helyére 2000 néző befogadására alkalmas fedett lelátót, sajtóboxot (tévé- és rádió kommentátori helyiséggel) és biztonsági központot alakítanak ki.

A déli oldalon, a meglévő főépület előtt pedig egy 500 fős, fedetlen lelátót állítanak fel. A főépület felső szintjén 100 kiemelt vendég számára VIP ülőhelyeket helyeznek el. Az új lelátók alatt mellékhelyiségeket, elsősegély helyet, büfét alakítanak ki. A főépületben lesznek majd az öltözők, az orvosi, egyben dopping kontrollszobák, a vizesblokkok, a mosoda és a raktár. A 4500 férőhelyesre bővülő stadion természetesen parkolóhelyekkel is bővül. A stadion régi lelátóit pedig a kiliti edzőpályák és a Nagystrandon található strandfoci pályák kapják meg.

A központi épület a tervek szerint a későbbiekben is bővíthető lesz. A további tervek között ugyanis szerepel a fűthető pálya bevezetése is. Az UEFA és az MLSZ előírásai szerint készülő fejlesztéstől a városvezetés a további nézőszám gyarapodását és az utánpótlás fellendülését várják.

Címkék: stadion, 600, megújul, sport, millió, siófok, somogy