Ezen a télen hat állomásból állt az OTP Bank-Bozsik intézményi program óvodás teremfoci fesztiválja. A sorozatra nyolc óvoda jelentkezett, melyek minden alkalommal két négyes csoportban végezték a játékos feladatokat.

- A játéköröm a legfontosabb mondandója. Az, hogy a gyerekek nagy kedvvel szeressék meg a labdarúgást, aztán majd ebből kinőnek a tehetségek.
Mindenki a pályán van, mindenki aktív, tehát hatalmas az aktívitása. Nagyon élvezik a gyerekek is - Kulcsár Attila koordinátor, MLSZ-SMI.

- Azért szeretik szerintem, mert mindig van valami kis motiváló, most jelen pillanatban oklevet kapnak és finomságokat, meg hát az érmet nagyon várják, úgyhogy reméljük, hogy egyszer azt is meg fogják kapni - Illésné Tóth Szilvia óvónő, Damjanich utcai tagóvoda.

Az ovis tornán részt vett a legifjabb Petrók Viktor is, aki szabadidejében is szívesen focizik.

- Hogy tudok gólt rúgni, a mamáéknál délután mindig csinálunk egyet, a mamáék mindig kikapnak, mi tizet mindig berúgunk, tíznél többet is - Petrók Viktor, Kaposvár.

A rendezvényen az MLSZ önkéntes szervezeti tanfolyamát sikeresen résztvevők is megkapták oklevelüket.

- Nagyon jó létszámmal, huszonegyen kezdték el ezt a tanfolyamot, tizennyolc oklevelet tudtunk most átadni, ennek az lenne a lényege, hogy azok, akik a labdarúgás mellett tevékenykednek, erről egy kis betekintést kapjanak, két nap tizenhat órában nagyon szerteágazó ismeretek kaptak ők - tette hozzá Kulcsár Attila.

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága az elsők között indította el a Grassroots önkéntes szervező képzést.

- Ez a papír, ez arra lesz jó, hogy az ilyen rendezvényeken, mint ez a mostani is, mi önkéntesen, ingyen és bérmentve segítünk a gyerekeknek megtanulni ezeket a dolgokat. Magyarországon ez elég gyerekcipőben van még, Somogy megyében mi voltunk az elsők - Nikolausz Gábor, Kaposvár-Kaposfüred.

A tanfolyamra jelentkezők összetétele nagyon vegyes képet mutatott. Korban is, és a labdarúgáshoz való kötődésben is heterogén társaság jött össze. Barcstól Siófokig a megye több települése is képviselte magát egy-egy hallgató személyében. Fontos megjegyezni, hogy az oklevéllel rendelkezők az UEFA „C” licences edzőképzésre jelentkezésnél előnyben részesülnek.

Címkék: parkett, ovisok, rúgás, mlsz, labda, sport