A mérkőzést a KaposPont percről-percre itt közvetítette, a delfinek.hu összefoglalója pedig itt érhető el teljes részletességében.

Kaposvári KK–Soproni KC 73–78 (20–24, 16–17, 23–14, 14–23)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Cziffra Cs. Kapitány G. Tozsér D.

Soproni KC: Thomas (14/3), Thompson (6), Boriszov (10), Dénes (7/3), Barovics (16). Csere: Ruják (6/3), Tóth G. (15/3), Trepák (2), Takács N. (2), Molnár A. (-). Vezetőedző: Sabáli Balázs. Edző: Csátaljay Gábor.

Kaposvári KK: Hinnant (12/3), Fodor M. (7), Puljko (6), Hendlein (15), Chism (29/3). Csere: Horváth M. (2), Drahos (2), Benke Sz. (-), Jancsikin (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A találkozó elején felváltva estek a kosarak, a kezdeti adok-kapok után – kihasználva a kaposváriak védekezési hibáit – néhány pontos vezetésre tett szert a soproni alakulat. Elsősorban Barovics tartása okozott megoldhatatlan feladatot a somogyiaknak. A túloldalon Hendlein jeleskedett támadásban, így nem szakadt le teljesen a kaposvári együttes. Wayne Chismnek kellett leülnie, mert a játékvezetői kérés ellenére sem tűrte be a mezét a nadrágjába...

Boriszov pontosságára is rendre számíthattak a soproniak, akik biztosan tartották előnyüket. A negyed vége előtt Hinnant szép passza után Chism zsákolt, ezzel 20–24 volt az állás az első negyed végén. A folytatásban percekig nem esett újabb kosár, aztán Ruják büntetőivel a Sopron indult el előbb. Trepákék ráadásul ekkor jóval szigorúbban is védekeztek, ezért a kaposváriak hat perc alatt csupán kettő (!!!) pontot értek el.

A Sabáli edző ellen megítélt technikait követően pedig 49–48-nál a vezetést is átvette a Kaposvári KK. Chism zsákolása, valamint a csereként érkezők eredményessége miatt 59–55-ről kezdhette az utolsó negyedet a somogyi csapat.

Barovics pontjaival pillanatok alatt egyenlített a Sopron, Thompson megújulása pedig vezetést ért az ellenfélnek. A 37. percben Puljko kipontozódott, a végjátékban pedig kulcspillanatokban hibáztak a somogyiak, így bebiztosította győzelmét és ezzel együtt a továbbjutást a Soproni KC.

Címkék: kikap, Sopron, kupa, kosárlabda, KKK, sport