A Munkácsy gimnázium tormatermében és aulájában is az első perctől az utolsóig izgalmas volt a küzdelem a helyezésekért. Néhány évvel ezelőtt bemutatkozott, napjainkban pedig már igen népszerű a somogyi fiatalok körében a teremtájfutás.

- 2009-ben, a katolikus gimnáziumban kezdtük el, ott volt az első, ez pedig már a hatodik diákbajnokság. Megpróbálunk minden évben máshová menni, Munkácsy alkalmas helyszín. Berendezett terem, tele szerrel, amivel be tudjuk rendezni, az aulában pedig egy mátrix versenyt is tudunk - válaszolta Fodor Péter, a Kaposvári Zöldpont Életmódklub elnöke.

A gyerekek így tulajdonképpen két versenyen vettek részt. Az ónos eső sokakat elriasztott, de így is 136 indulót regisztráltak a helyszínen. A fiatalokra változatos, érdekes program várt.

- Vannak kis bódék, kapunk egy kis kártyát, egy térképet meg vannak számozva, merre kell menni, és rá kell nyomni a kártyát a kis dobozokra - mondta Británszki Kevin.

- Ez most nem volt olyan nehéz, nagyjából mindenki hibátlan volt, így gyorsnak kell lenni és a pontosság is számít - tette hozzá Láris Márton.

Az iskolák közötti versenyt az általános iskolák között a Kodály nyerte meg a  Kisfaludy és a Honvéd utcai tagiskola előtt. A középiskolások küzdelmében a Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola győzött a Táncsics és a Munkácsy előtt. A Zöldpont Életmódklub következő rendezvénye a Zselici Gyalogtúra lesz március 8-án.

Címkék: táj, terem, munkácsy, futás, 2014, sport