diamant

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese nyolc győzelemmel, 23 pontot gyűjtve biztosította be helyét a negyeddöntőben. Oláh János vezetőedző szerint a szerencse is a lányok mellé szegődött, de a legtöbbet mégis ők tették a pályán azért, hogy elérjék a kitűzött célt.

Ismét az élet írta a legjobb forgatókönyvet. A kaposvári röplabdás lányok hetek óta az alapszakasz záró találkozójára, a nyíregyházi rangadóra készültek. Időközben úgy alakult a többi eredmény, hogy egy vereség sem fenyegette volna a nyolc közé jutást, egy esetleges győzelemmel azonban egy helyet előreléphetett volna a társaság. Sikerült jól felkészíteni és motiválni a Diamant együttesét, de közbeszólt az időjárás: a megyénket is sújtó ónos eső miatt olyan útviszonyok alakultak ki, hogy a csapat vasárnap reggel végül nem utazhatott el a szabolcsi megyeszékhelyre. Nem maradt más hátra, mint várni a többi eredményre, és miután kiderült, hogy a Palota 3-0-ra kikapott a TF otthonában, eldőlt, hogy a kaposváriak bejutottak a legjobb nyolc közé. A Nyíregyháza elleni meccset persze le kell majd játszani (valószínűleg február 14-én), és a Miskolc MTK elleni diadalának köszönhetően egy esetleges somogyi győzelemmel a lányok nem a nyolcadik, hanem a hetedik helyen kezdhetnék meg a rájátszást.

A kaposvári női klub az idén ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját, és a lányok gondoskodtak arról, hogy szép legyen az ünnep. Oláh János augusztusban állt munkába a csapattal, és a remek szezonkezdés után decemberre sikerült kijönni a hullámvölgyből, ami végül elégnek bizonyult az üdvösséghez. Ha azt nézzük, hogy a Diamant a mögötte végző négy együttes közül hármat oda-vissza megvert és a Palotát is elpáholta egyszer, akkor mindenképpen megérdemelt a nyolc közé kerülés.

„Nekünk is, mint a többi klubnak, voltak nehézségeink az elmúlt hónapokban, de a lányok sokat dolgoztak, és a legfontosabb mérkőzéseket megnyerték – fogalmazott Oláh János vezetőedző. - Az utolsó hetekben a szerencse is mellénk szegődött, és nagy örömmel fogadtuk a hírt, miszerint sikerült teljesíteni a célkitűzést. Több olyan mérkőzést is vívtunk az alapszakasz során, amelyen a kezünkben volt a három pontot érő győzelem, mégis ötszettes csata vagy vereség lett a vége. Rendkívül fontos volt, hogy a Miskolc, a Veszprém, a Szombathely és az MTK otthonában is nyertünk.”

A lányok a folytatásban már felszabadultan, nyugodtan röplabdázhatnak, ami akár további helyezéseket is jelenthet majd felfelé a tabellán. Az amatőr alapon működő, kaposvári fiatalokra épülő együttes megtette a magáét, amiért dicséret illet mindenkit, aki hozzátette a részét az álom beteljesüléséhez.

Címkék: megye, diamant, röplabda, somogy, kaposvár, sport