A somogyi labdarúgó játékvezetők ezúttal nem mérkőzés-felszerelésben, hanem báli ruhában érkeztek, és együtt ünnepelték az elmúlt évet a kaszói bálban. Rajtuk kívül a szövetségi és az egyesületi vezetőket is szívesen látták az eseményen.

- A bálnak nagyon fontos célja, hogy a klubvezetőket, a szövetségi vezetőket egymáshoz közelebb hozza, kötetlenül megbeszélhessük egymással a problémáinkat - mondta az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője, Csendes Balázs.

A játékvezetők 2013-ban is megtették a magukat a futballpályákon.

- A megyében 135 játékvezető és ellenőr van, a 18 évestől a 62 éves korog van játékvezető. Jó közösséget alkotunk, a szövetség és az igazgatóság is elégedett a teljesítményükkel, én sem mondhatok mást - mondta az MLSZ SMI Játékvezető Bizottságának elnöke, Fodor Gyula.

Az év legjobb asszisztensének Perák András, legjobb megyei játékvezetőjének pedig Bana Gergely bizonyult. Az országos keretbe kerülésért Mód István, Máyer Gábor, NagyAttila és Radák László vehetett át emléktárgyat.

- Nagyon jó érzés, minden játékvezetőnek az a célja, hogy elismerjék a munkáját. A szurkolóktól sokat nem kaphatunk, de ez a szakma szép elismerése - árulta el játékvezetője, Mód István.

Hatvanéves működéséért Czebei Dénes részesült életműdíjban, aki hosszú évtizedeken át az oktatási bizottság vezetőjeként segítette a megyei játékvezetők fejlődését. A díjakat Csendes Balázs megyei igazgató adta át.

Címkék: játékvezető, bál, mlsz, díj, somogy, sport