Még a hajrában is jól jött az időkérés a Zrínyi - Meló-Diák találkozón, ezekben a percekben azonban már eldőlt a győzelem sorsa. A zöld mezes Zrínyi az első félidő után még három pontos hátrányban volt, a jól sikerült harmadik negyednek köszönhetően azonban átvette az irányítást. Az öt emberrel érkező együttes végül a hajrát is jobban bírta, és 60:47 arányban jobbnak bizonyult.

- Mindig veszélyes játszani olyan csapat ellen, amelynek öt játékosa van. Ez most is beigazolódott, gyönyörűen lassították a játékot, ketten is 60-70 százalékkal dobott. Elaltattak mindket, a végén próbáltunk pörögni, de már késő volt - árulta el a Meló-Diák KK edzője, Palkó Sándor.

- Most összejött, a múlt héten is kevesen voltunk, akkor kikaptunk, most nyertünk - foglalta össze a Zrínyi KK, Ötvös Richárd.

A győztes csapat egyik kulcsjátékosa azt is elárulta: mi a nyerő taktika, ha nem lehet a csereemberekkel számolni: - buta faultokat nem szabad ütni az elején, próbáljuk kondícióval bírni, most is végig bírtuk kondival és faulttal is - mondta Richárd.

A győztes csapat legjobbja a 21 pontos Bakondi volt, a Meló-Diák együttesében Bodródi Márk 11, Mezriczky 10 pontig jutott. A 10. fordulóban a Tüskevár a Táncsicsot, a Tigris KK pedig a Kaposvári Egyetem gárdáját verte meg, rajtuk kívül a KKK fiataljai és a somogyjádiak könyvelhettek el győzelmet. A tabella élén Tüskevár, Tigris, Zrínyi a sorrend. a következő forduló mérkőzéseit február elsején, szombaton 9 órától játsszák a kaposvári Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: éllovas, labda, győzelem, kosár, megye, sport