Okos megoldásokból és szép gólokból sem volt hiány a vasárnap esti, balaton-parti kézilabda rangadón. Golovin Vlagyimir vezetőedző kevés hibát és jó játékot várt lányaitól a Vác ellen, és a csapat 5-5 után át is vette az irányítást. Nem csak a támadások sikerültek jól, a kapuban is parádézott a somogyi csapat: Futaki Hajnalka két büntetőt is lábbal védett. A félidő hajrája is nagyszerűen sikerült, így 13-8-as előnnyel térhettek pihenőre a cápalányok.

Villámrajtot vett a Vác a szünet után: egy perc alatt két gólt dobtak a vendégek, és gyorsan kiderült, hogy szeretnék utolérni ellenfelüket. Jókor jött Léránt találata, és a többiek is tudták, hogy nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy összejöjjön a győzelem. A Duna-partiak többször is felzárkóztak két gólra, Drávai eredményes támadása után pedig már 21-20 volt az eredmény. A siófokiak nem ijedtek meg, mindig volt valaki, aki pluszt hozott, így a végén sikerült begyűjteni a két pontot. Az SKC végül 23-21-re nyert, a látottak alapján megérdemelten.

Golovin Vlagyimir, vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő: Jó játék kellett, de a mai inkább munkás mérkőzés volt. sok pozitív dolog, volt, de hullámzó volt az egész. Elhúzunk négy góllal, de visszahoztuk a meccsbe a Vácot. Elmondtam az öltözőben, hogy bármi történik, dolgozni kell a győzelemért, és így is sikerült.

Konkoly Csaba, vezetőedző, Ipress Center Vác: Azt gondolom, hogy mindenképpen az első félidőben vesztettük el a mérkőzést. Amire rendeztük a sorokat, csak futottunk az eredmény után. Sokat hibáztunk, főleg vonalról. egy nagyon jól felkészített ellenfél ellen maradtunk alul.

A Siófok továbbra is nyolcadik a tabellán, és a hét végén az MTK otthonában folytathatja a pontgyűjtést.

Címkék: galerius, nb1, fürdő, siófok, sport