Nem gyakori, hogy utánpótlás szinten januárban rendezzenek tétmérkőzést, a HLSZ Kupa talán éppen ezért jött létre. Az U18-as és U16-os korosztályú csapatoknak kiírt viadalon három csoportban mérkőznek az egyesületek. A Rákóczisok a ZTE elleni idegenbeli fellépés után a Pécset látták vendégül.

- A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége szervezi ezt a tornát. Nagyon jó, hogy a felkészülési időszakban, mert edzőmérkőzésenként is 3x35 perces mérkőzéseket, tehát 105 percet játszanak a srácok, és minden szempontból a felkészülést nagyon jól szolgálja.

A Rákóczi U18-as csapata a Mezőkövesdet és a Pápát megelőzve a 13. helyről várja a bajnoki folytatást.

- Tavasszal mindenképp többet várunk, mint az ősztől, nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogy azt vártuk, nem azok a képek születtek, így hát a tavasztól minél többet várunk - tette hozzá Gyepes Péter, a Kaposvári Rákóczi BFLA U18-as csapatának játékosa.

A zöld-fehér fiúk kemény felkészülést végeznek a sikeres tavaszi szereplés reményében.  

- Folytatjuk napi egy edzéssel, illetve a kedd-csütörtöki napokon kettő edzéssel, minden héten kettő mérkőzésünk van, edzőmérkőzésünk, tehát a srácok elég rendesen végzik és csinálják, így fog menni egészen a bajnokságig - válaszolta Horváth Zoltán.

Az U18-as csapat az első félidei 0-0 után, 4-0-ra kapott ki a pécsiektől. Az U16-os gárdának sem sikerült a pontszerzést, ők 6-1 arányban maradtak alul. Persze, a felkészülés ezen szakaszában még nem az eredmény a fontos.

- Jó pár helyzetünk volt, amiből egy gól, egy kapufa azért összejött a mai mérkőzésen is. A gyerekek igyekeztek, de azért az őszről tapasztalt tudáskülönbség az most is fennmaradt - Deákvári Antal edző, K. Rákóczi BFLA U16.

- Megtettük, amit tudtunk, Igazából benne voltunk a meccsben, csak voltak apróbb hibák, amiket el lehetett volna kerülni. A tavasztól egy jobb idényt várok, mert az ősz nem sikerült úgy igazán, ahogy szerettük volna - Bodó Bence, K. Rákóczi BFLA U16.

A Bene akadémia U18-as és U16-os korosztálya március első hétvégéjén kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését, méghozzá a Ferencváros vendégeként a Népligetben.

Címkék: ferenc, bene, akadémia, felkészülés, labdarúgó, sport