A papírformának megfelelően a Veszprém Wildfires és a Zala Predators vívta az első alkalommal kiírt West Bowl kupasorozat fináléját. A több hónapon át tartó viadalon dél- és nyugat-dunántúli csapatok vettek részt, köztük a kaposvári Arany Rókák is. A sorozat döntő fordulójának a somogyi megyeszékhely adott otthont, amely ezúttal is jó házigazdának bizonyult. A nézők műsorvezetők segítségével ismerkedhettek meg a szabályokkal a Városi Sportcsarnokban.

- Nagyon jó műsorvezető-gárdánk van a Maloveczky Miklós és a Somoskői Gergő, akik nagyon alapszinten elmagyarázták a szabályokat és elmesélték az embereknek, hogy tulajdonképpen mi történik a pályán, és jöttek az emberek sorban, mondták, hogy nagyon jó, nagyon tetszett, eddig nem tudták a szabályokat, nem is érdekelte őket, de most már megszerették ezt a sportot - mondta a Golden Fox Kaposvár egyesületi elnöke, Verbulecz László.

Az amerikai foci teremben játszott, úgynevezett Aréna-változata pár évvel ezelőtt indult hódító útjára Magyarországon. Itt egy mérkőzés játékideje 2x10 perc. A West Bowl-kupasorozat két finalistája már egészen magas szinten űzi ezt a játékot.

A bakonyiak 24-0 arányban diadalmaskodtak a fináléban a Zala Predators felett. A harmadik helyen a Komló Miners gárdája végzett, míg a házigazda Arany Rókák együttese negyedikként zárta a sorozatot.

A West Bowl-kupasorozat résztvevői tavasszal sem hagynak fel kedvenc sportágukkal. A különbség csak annyi lesz, hogy szabadtéren küzdenek majd egymással. A nagydöntőt várhatóan ismét Kaposváron rendezik majd.

Címkék: bowl, west, aréna, amerikai, foci, sport