Anthony Nelson triplája vezette be a találkozót, a túloldalom pedig Wayne Chism volt először eredményes. A kaposváriaknál Hinnantra nem számíthatott Fekete Ádám vezetőedző. Az amerikai irányító nem is öltözött át, helyette Drahos kezdett. A pécsiek Nelson és Budimir kosaraival szereztek néhány pontos előnyt a hatodik percre, de röviddel később Hendlein büntetőivel már újra egyenlő volt az állás. Csabay lendítette tovább a pécsieket egy triplával, de a horvát Puljko előbb két büntetővel, majd egy triplával ismét egalizált.

A második negyed elején felváltva estek az újabb kosarak. Előbb Chism szerzett három pontot távolról, majd Nelson tette ugyanezt. Arról, hogy le ne maradjon a kaposvári együttes Puljko gondoskodott egy újabb triplával. Hosszú idő után Hendlein 2+1-es akciójával vette át újra a vezetést a somogyi alakulat. A 14. percben 29–30-at mutatott az eredményjelző. Nem sokkal később Csirke Ferenc kért időt, de Puljkót ez sem tudta kizökkenteni. A bedobó egymás után két triplát is beemelt, de Csabay sem akart lemaradni a pécsiek részéről. A csereként érkező fiatal Benke remek passzal szolgálta ki Hendleint, aki zsákolással fejezte be a kaposvári akciót. Fodor Márton második duplája után 37–44-nél Csirke edző újabb időt kért, Bíró pedig faragott a hátrányon. Benke remekül kosárlabdázott, a lepattanózás mellett a triplaszerzésből is kivette a részét a kaposváriak saját nevelésű fiatalja.

A nagyszünet utáni játék is kaposvári duplával indult, Puljko ezzel immár 20 pontot jegyzett. Chism találata után már több, mint tíz egységnyi volt a különbség a két alakulat között, ráadásul Puljko ötödik triplájára sem kellett sokáig várni. Elképesztő formában játszott a horvát légiós, igazi vezére volt csapatának. A játékrész vége előtt Jancsikin és Horváth M. és Drahos is feliratkozott a pontszerzők közé, így 54–63-al zárult a negyed.

A negyedik etapot Hendlein és Chism duplái vezették be, de Nagy K. és Budimir triplái jelezték, hogy a pécsiek még nem adták fel küzdelmet. Halász Ákos triplájával már csak hét pont volt a különbség. A legjobbkor jött Chism hármasa, majd Benke is távolról volt eredményes, Fodor M. duplája pedig már egy 8–0-ás rohamot jelentett. Hendlein újabb zsákolásával 63–80 állt az eredményjelzőn, ráadásul a kaposvári erőcsatár is feliratkozott a triplaszerzők közé. S, hogy ez a sorozat még pompásabb legyen a végén még Filipovics Márkó is értékesített egy triplát. Ez pedig már azt jelentette, hogy roppant magabiztos sikert aratott a baranyai megyeszékhelyen a Kaposvári KK, amely továbbra is harcban áll az ötödik helyért.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Kaposvári KK 69-88 (22-21, 18-26, 14-18, 15-23)

Lauber Dezső Sportcsarnok

Vezette: dr. Vígh P., Gorka Sz., Gál J. (Faidt)

Pécs: Nelson 11/6, Kovács P. -, CSABAY 14/12, BUDIMIR 14/3, Sarlija 7 Csere: Halász 7/3, Bíró 7/3, NAGY K. 9/6, Bödör -, Tóth -

Kaposvár: Drahos 2, Fodor 10/3, PULJKO 25/15, HENDLEIN 19/3, CHISM 18/6 Csere: Jancsikin 3/3, Benke 6/6, Kovács S. -, Horváth M. 2, Filipovics 3/3, Papp -

A junior mérkőzésen:

Pécsi VSK-PANNONPOWER–Kaposvári KK 77–82 (21–24, 9–20, 19–8, 18–15, 10–15) - hosszabbítás után.

Legjobb kaposvári dobók: Papp P. (21), Filipovics M. (19), Benke Sz. (17).

Élő közvetítésünkért kattintsanak a képre.

Percről-percre

Címkék: bajnoki, pécs, nb1, kaposvári, sport