Mozgalmasan alakutak az elmúlt napok a Rákóczi háza táján. Az NB I-es kaposvári futballcsapat tagjai a múlt hét közepén álltak munkába az új szakmai stáb vezetésével, előtte azonban mindenki orvosi vizsgálaton járt. Az ország egyik legjobban felszerelt magánrendelőjében a korábbiaknál részletesebb, szinte mindenre kiterjedő vizsgálaton estek át a fiúk, és megnyugtató volt, hogy a szakemberek mindent rendben találtak.

Ezt követően a pályán is felmérték a futballistákat, az első tréningeken régi ismerősök és új arcok egyaránt feltűntek. Az elmúlt hétvégén aztán egyszerre nyolc játékostól köszönt el a szakvezetés, majd Posza kapus is bejelentette, hogy távozik. Ezen a héten a román Petrache (petráhe) is elköszönt a zöld-fehérektől. A keret régi tagjai nagy lendülettel álltak munkába.

- Bízom benne, hogy mindneki motivált lesz az új edző miatt, biznmyítani akar, és jönnek majd az eredmények is - mondta Balázs Benjámin

A Rákóczi az ősz 17 mérkőzésén mindössze kilenc pontot gyűjtött, így minden téren fontos lenne az előrelépés.

- Én egy elég optimista ember vagyok, bízom a bennmaradásban, nem is lehet más a cél - tette hozzá Bank István.

A csapat tagjai vasárnap utaztak el az első edzőtáborba, és a debreceni Sport Hotelben vertek tanyát. A Selymes Tibor vezette szakmai stáb napi három edzést vezényel a fiúknak. Délelőttönként futás, délután pedig előbb konditermi, aztán labdás edzés szerepel a programban. Huszonkét labdarúgó végzi a munkát, és ott dolgozik a régi-új társakkal a brazil Alvez is, aki jó erőállapotban van.

Címkék: felkészülés, 2014, tavaszi, debrecen, rákóczi, sport