Tizenhat forduló telt el az NB I/A csoportos pontvadászatból, ezalatt a KKK kilenc, míg a Pécs öt sikert tud felmutatni. A kaposváriak legutóbb 76-69-re verték a PVSK-t, és az előző szezonban is oda-vissza legyőzték őket. A két gárda pénteken újból egymásnak feszül a baranyai megyeszékhelyen.

- Tavaly nekem óriási élmény volt Pécsen idegenben nyerni, nagyon szeretném ezt újra átélni. Készülés, ugye a két idegenbeli vereség után csak úgy lehet elérni a céljainkat, hogyha győzelmet tudunk begyűjteni, akár egy ilyen szomszédvári rangadón - válaszolta nekünk Drahos Gábor.

- Én ugyanaz a hozzáállású Drahos Gábor vagyok , akit tavaly ebben a megyében megismertek, a ritmust azt edzésen tudom felvenni, már majdnem egy hete itt vagyok, zökkenőmentesen tudtam beilleszkedni, ugyanazt csinálom, amit eddig is

A PVSK két idegenbeli mérkőzéssel kezdte az évet. Nyíregyházán magabiztos győzelmet aratott Csirke Ferenc csapata, Szombathelyen pedig 74-73 arányban balszerencsés vereséget szenvedett.

- A kaposvári csapatnak van egy nagyon jó kezdőötöse, én úgy hiszem, hogy ez az országban egyik legerősebb kezdőötös, mind támadásban akár, mind védekezésben, nagyon domináns a két centerjátékosuk, a Hendlein Roli és a Chism, ugye mindketten ottvannak VAL-értékben az első háromban, de hát ugye nem szabad megfeledkezni Jancsikinről és Drahosról se - mondta Csirke Ferenc, a PVSK-PANNONPOWER vezetőedzője.

A pécsiek jelenleg tizedikek a bajnokságban, de mindössze csak egy győzelem választja el őket a rájátszást jelentő pozíciótól.

A KKK legutóbbi pécsi bajnokija remekül sikerült, akkor 76-59-re nyert Fekete Ádám csapata. A kaposváriak most is bíznak a sikerben, és abban is, hogy sok szimpatizánsuk kíséri el őket a pénteken 18 órakor kezdődő rangadóra.

Címkék: pécs, bajnoki, nb1, kaposvári, sport