A TAO-támogatás és a szakfelügyelői program segítségével úja felépíthetik a sportágat a somogyi megyeszékhelyen: a sportiskola keretein belül hamarosan megkezdi a munkát az U8-as korosztály.

A jégkorongot sokan a 21. század sportjának tartják, és a magyar szakszövetség továbbra is azon dolgozik, hogy minél több városban űzzék ezt a játékot. Kaposvár új lendületet kaphat a régiós szakfelügyelői program segítségével.

- A Magyar Jégkorong Szövetség kereste meg Kaposvárt azzal a kezdeményezéssel, hogy a TAO-támogatás segítségével regionális képzőközpontot hozzon létre Kaposváron, és kihelyezett edzők segítségével tovább segítse a sportot, és az U8-as korosztályban egy új képzési rendszert is indítson el - mondta Kaposvár Megyei Jogú Város sportreferense, Szerb György.

Kaposvár nyitott volt a kezdeményezésre, és a program jóvoltából a jégkorong visszakerül a sportiskolába. Az intézmény igazgatója, Dér Tamás elmondta: a sportág oktatása korábban, megfelelő szakemberekkel jól működött, több mint hetvenen jégkorongoztak. Bedő Botondra vár a feladat, hogy újra felépítse a rendszert.

- Nagy örömmel fogadtam a felkérést, mert ez egy kihívás, és az élet mindig kihívásokból áll. És ha adódik az embernek egy újabb kihívás, ami kiemelheti a mindennapokból, az örömmel tudja eltölteni - árulta el a Magyar Jégkorong Szövetség szakfelügyelője, Bedő Botond.

A szakfelügyelő munkáját helyi testnevelő tanárok segítik majd, és a programban korcsolyaoktatás, toborzás, kiválasztás és heti 3-4 alkalommal hokiedzés szerepel majd.

- A cél az, hogy a sportiskola keretein belül, amire tavasz lesz, 25-30, 6-8 éves kisfiú, kislány, hokizni vágyó gyerek legyen. A szövetség itt is felajánlja azt a lehetőséget, mint minden induló klubnak, hogy felszereléseket biztosítja a gyerekeknek - árulta el a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán.

Az új szakmai stáb már január 20-án munkába áll, és várja azokat a gyerekeket, akik kedvet éreznek a sportág elsajátításához.

Címkék: jégkorong, mini, hoki, kaposvár, sport