A mérkőzést megelőzően a dági egyesület abban reménykedett, hogy tisztes helytállással, jó játékkal tudja megörvendeztetni a nézőket a Magyarországon hosszú ideje veretlen kaposvári gárda ellen. A somogyiak a győzelem céljával léptek pályára a Magyar kupa-elődöntő első találkozóján.

fino


Az első szettben mindkét oldalról határozott támadások, illetve hibák váltották egymást, de egy kicsivel a Fino járt előrébb. 22-24-nél szettlabdához jutott a Kaposvár, a Dág azonban remek szerváival a maga javára fordította az eredményt (26:24, 1-0).

A második szett elején 5-5-ig felválta estek a pontok, majd a kaposváriak kerültek előnybe. A címvédő ezúttal a hajrát sem rontotta el, így egyenlített (19:25, 1-1).

A harmadik játékrészben végig a házigazda irányított, és a lelkes játék meghozta a sikert: Oszuska Z. pontjával behúzta a szettet a Dág (25:21, 2-1). A térfélcsre után úgy tűnt, elfáradt a hazai csapat. A Fino precíz játékkal magabiztosan nyert (11:25, 2-2).

Ezután következett az ötödik, rövidített játékrész. Dávid Csanád pontja után, 8:7-es somogyi vezetésnél cseréltek térfelet a küzdő felek, majd hatásos nyitásokkal szerzett előnyt a Dág. Horváth G. újabb foghatatlan szervájával jutott meccslabdához a házigazda, Jánossy pedig hamarosan beütötte az utolsó pontot (15:12, 3-2).

A visszavágó január 29-én lesz Kaposváron; amennyiben sikerül két játszmát nyernie a Dágnak, aranyszett következik, 3:0 vagy 3:1-es Fino-győzelem esetén a címvédő lép tovább a döntőbe.

MK.elődöntő első mérkőzés
Dági KSE - Fino Kaposvár SE 3-2 (24, -19, 21, -11, 12)
Dág, 150 néző. V.: Vári, Mezei.
Dág: Oszuska G., Krupánszki, Horváth G., Oszuska Z., Jánossy, Szauter. Csere: Zirigh (liberó), balázs B., Pollák. Vezetőedző: szauter Ferenc.
Fino: Bokor G., Magyar, Csányi, Juhász P., Németh F., Dávid Cs. Csere: Dömötör és Deák (libero). Vezetőedző: Demeter György.

Címkék: dág, fino, mérkőzés, röplabda, sport, kaposvár