Tanári passzok és finom megoldások jellemezték a jubileumi tizedik MLSZ-Somogy Sportja Kupa öregfiúk tornát. A 35 év felettiek korukat meghazudtolva pörgős derbiket vívtak egymással, és ha kellett, bizony a keménységgel sem álltak hadilábon.

Teremfoci


- Ezúton is szeretném megköszönni az MLSZ-SMI-nek, hogy támogatta a rendezvényünket, a tornát azt tizennégy csapat részvételével rendezzük meg, kettő darab ötös, illetve egy négyes csoportban, azt hiszem, hogy nagyon jó mezőny, parádés mezőny gyűlt össze a mai napon - mondta a Sportpálya 2004 Egyesület főszervezője, Böröczi Zoltán.

Perger Andris, Bakó Csabi, Csák Tamás, Sonka, Józsi, Bíró Imi - bizony, nem akármilyen nevek érkeztek Siófokról. A Bányász egykori NB I-es futballistái, élükön az 55 esztendős Olajossal a végső győzelemre is esélyesek voltak. A siófoki védelem oszlopa szerint a foci ebben a korban is a legjobb sport.

A siófokiak első csoportmeccsüket a csurgói öregfiúkkal vívták. Bódis János nyolc évig futballozott a Kaposvári Rákócziban, és tagja volt annak a legendás csurgói csapatnak is, amely az NB II-ben szerepelt.

A tornáról természetesen a kaposvári kispályások sem hiányozhattak. A Bombardier Pub erős kerettel és komoly célokkal érkezett.

Volt mit ünnepelni Tóthéknak, hisz egészen az elődöntőig verekedték magukat, ahol csak büntetőkkel maradtak alul a Siófokkal szemben. A másik ágon a Nagykanizsa jutott a döntőbe az M-Car Autókereskedést legyőzve. A bronzmeccsen a Bombardier Pub diadalmaskodott, a fináléban pedig a kanizsaiak ellentmondást nem tűrve 5-0-ra verték az elfáradó Siófokot. A torna legjobb játékosa a siófoki Perger András lett, legjobb kapusa pedig a Bombardier hálóőre, Hortobágyi Zoltán. A gólkirályi címet a nagykanizsai Balogh Attila hódította el.

Címkék: öreg, rúgás, terem, labda, foci, sport