Már alig várták a röplabdások az újév első tornáját. A somogyjádi sportcsarnokban mindkét nem képviselői kipróbálhatták tudásukat. A hagyományos mix-bajnokságon tizenkét együttes vett részt, egy-egy csapat legalább hat szettet biztosan játszott a nap folyamán.

- Az idei év az úgy rendhagyó, hogy a Donner SK segítségével, tehát közös rendezéssel, és tizenkét csapat fogadta el a meghívásunkat, illetve jelentkezett erre a versenyre. Ahogy néztem reggel kilenc óta folynak a mérkőzések, közel azonos szintű játékosokkal, nagyon jó hangulatban telik ez a mai nap - árulta el a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke, Sántosiné Oláh Edit.

- Mindenképpen színvonalas, szerintem elég vegyes csapatok gyűltek össze, itt van a bonyhádi bajnok, és sok olyan csapat is eljött, akik már összeszoktak, és komoly tornákon vettek részt - mondta a Demeter András.

Korábbi és jelenlegi NB I-es röplabdázók is színesítették a tornát. Pályára lépett többök között Bozóki Bence, Fáth Kinga és Győrbíró Kamilla is.

- Most bejutottunk az első négybe, és ez egy nagy meglepetés volt számunkra, mert most álltunk fel először ezzel a csapattal, de most már szeretnénk egy dobogós helyet elérni - árulta el Győribíró Kamilla.

Győrbíróéknak teljesítették a célkitűzést, hisz bronzéremmel zárták a tornát. Az első helyre a Noname csapata ért oda, míg az ezüstérmes az Itt vagyunk gárdája lett. A röplabdásokra hamarosan újabb torna vár.

- A szövetségünk a következő versenyét februárban Kovács Rezső Kupa néven tartja férfi-női kategóriában - tette hozzá Sántosiné Oláh Edit.

A röplabdabarátok tavasszal is hódolhatnak kedvenc sportjuknak, hisz márciusban és áprilisban megyebajnoki fordulókat rendeznek mind a férfi, mind a női mezőnyben.

Címkék: mix, megye, somogy, röplabda, kaposvár, sport