A kaposvári birkózók a felnőtt és az utánpótlás korosztályban is remekeltek a 2013-as esztendőben. Országos bajnoki címeket szereztek, és a diákolimpiákon is bizonyították tehetségüket.

- Itt említeném Rézműves Patrik, valamint Kajtán Olivér sikerét, valamint meg kell említenem azért több srácnak ugye nem bajnoki címét, de Horváth Barnabás ezüstérme, vagy több érme, valamint Kovács Márk, Vertenbach Ádám, aztán az idősebbek, Halasi Dániel, Kovács Bence, valamint a felnőtt bajnoki címet szerzett Borsos Dávid, valamint a lányvonalon Járfás Luca sikere mindenképpen eredményes - mondta a KASI vezetőedzője, Takács László.

Járfás Luca erre az évre is komoly célokat tűzött ki maga elé: - a 2013-as évben a legnagyobb sikeremnek a magyar bajnokságon elért harmadik helyezésemet gondolom, idén arra törekszem, hogy a válogatottba bejussak, ehhez a válogató versenyek megnyerése kell, és reménykedem, hogy a nyár eleji ifi olimpiára kijutok. -

Luca testvére is remekelt az előző évben. Diákolimpiai harmadik és országos bajnoki második helyezést ért el.

- Ahhoz, hogy én legyek a legjobb, most amit elkezdtem már idén is, ugyanúgy keményen kell edzenem és mindent bevetnem, az idei évtől pedig azt várom, hogy mindenképp országos bajnokságon egy dobogós helyezést - árulta el Járfás András.

A kaposvári birkózók jelenleg kőkeményen alapoznak. Az edzésprogramban futóedzés, súlyzózás és úszás is szerepet kap. A hónap második felében már átkerül a hangsúly a birkózó munkára, ugyanis január végén nemzetközi kadet válogatót rendeznek, február első hetében pedig a juniorok lépnek szőnyegre ugyancsak Kaposváron.


Címkék: bírkózás, kasi, érem, edző, kaposvár, sport