A Magyar Úszó Szövetség dél-dunántúli régióvezetője, ifjabb Kovács László ismét közös edzésre hívta a letehetségesebbnek tartott somogyi, zalai és baranyai fiatalokat. A kaposvári városi fürdőben megtartott régióedzésen harmincan vettek részt, edzőikkel együtt.

- Azt gondolom, nagyon sikeres a program. A Magyar Úszó Szövetség indította el Gyárfás Tamás elnök és Kiss László szövetségi kapitány vezetésével. Ez már a második alkalom, amikor központilag irányított edzésen vesznek részt a gyerekek. Reméljük, belőlük lesz a jövő bajnoka, a program neve is az, hogy a Jövő Bajnokai - ifj. Kovács László régióvezető, Magyar Úszó Szövetség.

A magyar úszósport szakmai vezetése nagy reményeket fűz a 2002-es és a 2003-as korosztály tagjaihoz.

- Úgy lehetett bekerülni ebbe a programba, hogy nagyon jól kellett úszni. Kiválasztottak embereket, akik nagyon jól úsznak. Ez nekem azért nagyon fontos, mert ott szeretnék lenni a világbajnokságokon 2016-ban, 2017-ben és 2021-ben is - Balogh Vivien, Bonyhád.

A kiválasztott versenyzők 200 vegyest úsztak időre, utána pedig 100 métert, saját úszásnemben és 50 méteren is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket.

- Nagyon sok támogatást kapunk a várostól és az egyesületektől. Ha a programnak vége, edzői megbeszélést és szülői értekezletet is tartunk. Remélem, hogy a 2014-es évet is eredményesen tudjuk zárni régiós és sportiskolai színekben egyaránt - tette hozzá ifj. Kovács László.

A kaposvári úszósport erejét jól mutatja, hogy a város három úszóegyesületéből kilenc versenyző is részt vehetett a régiós edzésen.

Címkék: régiós, január, úszó, edző, 2014, sport