rákóczi


Munkába állt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es csapata is. A kaposváriak hat győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel a hatodik helyen állnak az NB I-es bajnokságban, és mindössze öt ponttal vannak elmaradva a listavezető győriektől.

- Igaz, hogy most hatodik helyen szerepel a csapat és egy győzelemmel ott lehet lenni már a dobogón, de az is igaz, hogy egy vereség és a csapatok, akik mögöttünk vannak, tudnak nyerni, akkor viszont ott vagyunk a 13. helyen, úgyhogy nagyon kiélezett ez a helyzet, de ezt a terhet nekünk bírni kell, és a fő cél nyilván az, hogy ebbe az osztályba ugyanúgy egy következő évbe lévő generáció is el tudjon indulni - Miovecz Zoltán edző, Kaposvári Rákóczi BFLA U21.

A csapat futballistái tisztában vannak vele, hogy kemény felkészülés vár rájuk a téli időszakban.

- Az első hét az még lazább lesz, egy edzések lesznek minden nap, de jövő héten belekezdünk az erősebb munkába, két edzés vár napont ránk, és ezt folytatjuk egészen a felkészülés végéig - Horváth Gergely, Kaposvári Rákóczi BFLA U21.

Az U21-es csapat házigólkirálya Horváth Árpád, öt találattal. Nála - az egész bajnoki mezőnyt tekintve - csak kilenc játékos volt eredményesebb az őszi szezonban.

- A csapattól azt várom, hogy dobogón, vagy legalább az első ötben szeretnénk benne lenni, vagy legalább megtartani ezt a hatodik helyet, ahol vagyunk. Magamtól pedig szeretnék több gólt rúgni, nagyon kéne, hogy az első csapathoz oda tudjak kerülni - Horváth Árpád, Kaposvári Rákóczi BFLA U21.

Az együttes tovább erősödhet a tél folyamán.

- Próbajátékosok vannak a csapatnál, és azt lehet mondani, hogy jönnek is folyamatosan, és az ő játékukat is szeretnénk látni, azért inkább ilyen játékok lesznek az első két hétben, ez az egy hét az biztos, hogy így lesz. A második hétben már erőteljesebb mozgásban veszünk részt, és jövő héten szerdától már edzőmeccsek lesznek folyamatosan - mondta Miovecz Zoltán.

A csapattól eddig egyedüliként a bosnyák Adil Kovacic távozott, érkezett viszont két új fiú, Mezei Olivér és a kiskorpádi Kuti Márk személyében. Az ősszel átlagon felül teljesítő Hadaró Valentin és Murai Márk a Rákóczi felnőtt együttesével készül. Az U21-es gárda első tavaszi bajnoki mérkőzését Pakson játssza majd, míg hazai környezetben először a Ferencvárost fogadja.

Címkék: u21, miovecz, utánpótlás, rákóczi, 2014, sport