A Fehérvár elleni, tizenkét góllal megnyert találkozó után jó kedvvel és megnövekedett önbizalommal keltek útra a siófoki lányok Érdre. A tavalyi bajnoki bronzérmes otthonában bravúr lett volna a pontszerzés, de a somogyiak megmutatták, hogy hisznek magukban, és mindent megtesznek a sikerért. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és 30 percnyi csata után még nem dőlt el semmi: 15-15 állt a táblán.
A térfélcsere után is fegyelmezetten, taktikusan kézilabdáztak a fehér mezes siófokiak, és a 43. percben – kellemes meglepetésre – három góllal vezettek. Ezután azonban a jó erőkből álló érdiek következtek, akik kihasználták ellenfelük megingásait, és a hajrában a maguk javára fordították az eredményt. A végén is jól küzdött az SKC, de Lukács és Varga kiállítása után már nem volt mit tenni.

- Ez a meccs többször eldőlhetett volna ide is, oda is, kicsit az ellenfél hibáiból éltek a csapatok. idő kértdése volt, hogy megtaláljuk-e a védekezésünket. Mi ennél jobban tudnk védekezni - Szabó Edina vezetőedző, Érd.

- Büszke vagyok a lányokra. Amit ötven percen át produkáltunk, az majdnem azonos volt a december 29-i teljesítménnyel. Ott az első öt perc volt oylan, amilyen,, itt az első ötven közelített a tökéleteshez. Elfáradtunk a végére, amikor gyorsan kaptuk a gólokat, elveszítettük egy kicsit az önbizalmatr - Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő.

Az együttes legjobbja ezúttal Léránt Vivien volt, aki – csakúgy, mint Bogdanovics, nyolc gólig jutott. Az SKC tovább is nyolcadik a tabellán, és szombaton a bajnok Győr otthonában folytatja szereplését.

Címkék: galerius, fürdő, siófok, nb1, sport