A kisebb utánpótlás korcsoportokokban semmi meglepő nincs abban, hogy leány és fiú csapatok kosárlabdáznak egymás ellen. A Gyermek Kupa alapszakaszának kaposvári fordulójában a Gyakorlós Csibék - Kasi Delfinek találkozóval indult a program. a fiúk ezen a mérkőzésen egyértelműen jobbak voltak: 75:41 arányban győztek.

- Ez a csapat gyakorlatilag az év elején állt össze, a fele kezdőjátékos. A kiemelt a csoportba kaptunk besorolást, két vereséggel kezdtünk, de most vagyunk ott, amire a képességeink predesztinálnak, így most győztünk. A cél, hogy a gyerekeknek minél szélesebb alapot nyújtunsk, öröm legyen, később pedig az utánpótlás minél több gyermeket adjon a felnőtt csapatnak - Sziget andrás edző, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

A lányok is jól küzdöttek a helyi rangadón, de ezúttal el kellett könyvelniük a vereséget.

- Nagyon odatettük magunkat. Volt, hogy könnyű kosarakat kaptunk, izgalmas volt, és legközelebb majd jobban teljesítünk - Vajna Nikolett, Gyakorlós Csibék.

A sportág a lányok körében is egyre népszerűbb a somogyi megyeszékhelyen.

- Úgy volt, hogy az iskolába jártam, és volt kosárlabdás feladat, ajánlottak az edzőnek, és elkezdtem kosrazni - tette hozzá Vajna Nikolett.

A háromcsapatos torna győztese a végül PVSK Vadmacskák együttese lett, amely a sportiskolásokat 68:54-re, a Csibéket pedig 71:24 arányban verte meg.

Címkék: gyerek, csibék, delfinek, bajnokság, kosárlabda, sport