Dudás Dániel nagyot alkotott az elmúlt időszakban. A 19 esztendős kaposvári úszó novemberben történelmet írt azzal, hogy 1500 méteren rövidpályás magyar bajnoki címet szerzett. Ezután meghívták a felnőtt válogatottba, és a múlt héten részt vehetett a dániai Európa-bajnokságon. A fiatal sportoló a tapasztalatszerzés jegyében állt rajthoz a 200 és a 400 méteres gyorsúszó számban.

- Nagyon örültem annak, hogy elvittek erre a versenyre. Az időeredmények nagyon jól sikerültek, 400-on közel úsztam, 200-on javítottam az időeredményen, helytálltam, Sok mindent tanultam, és maga verseny is más hangulat volt, mint itthon. Dániában négyezer néző volt kint, hatalmas bulit csaptak - Dudás Dániel Kaposvári Cápák SE.

A magyar válogatott tíz érmet szerzett az Európa-bajnokságon, amiből öt volt arany, és ezzel az éremtáblázat második helyen végzett az oroszok mögött.

- Szurkoltunk egymástak, örültünk a csapattársak sikerének. Verrasztó Dávid is nyert, Gyurta Dani két számban is, úgyhogy nagyon jó volt ez a verseny. Mindenképpen szeretnék bennmaradni a keretben, sok mindent tanultam, és még sokat tanulhatok is ezeken a világversenyeken - tett hozzá Dudás Dániel.

Dudás Dániel nagy álma nem titkoltan a riói olimpiai részvétel. Az út hosszú és nehéz lesz odáig, de a sok munka és az egyre erősödő háttér megalapozhatja a nagy sikert.

- Átalakítottuk az edzésprogramját, naponta 5,5-6 órat edz, ami futásból, kondicionáló edzésből és vízi munkából áll,  ennek eredméyne lesz. Próbálunk az optimális terhelés és a pihenés arányát eltalálni. Nagy segítség, hogy a város támogatja az olimpiai felkészülésünket. öt versenyzőt támogata  város, ebből kettő a tanítványom, am külön öröm a számomra - ifj. Kovács László vezetőedző, Kaposvári cápák SE.

Dudás Dániel eredményeit a megye is elismerte: a kaposvári sportoló ma átvehette a hónap sportolója díját a felnőtt férfi kategóriában.

Címkék: tapasztalatok, európa, úszás, bajnoki, 2013, sport