Ebben a szezonban 20 együttes vesz részt az országos NB II-es birkózó csapatbajnokságon. A kaposváriakat a Fonyóddal és a Szigetvárral osztották egy csoportba. Egy gárda összesen hét versenyzőből állhat, a legkisebb az 55, a legnagyobb pedig a 120 kilogrammos súlycsoport. A selejtezőt a kaposvári RG-csarnokban rendezték.

- Mindenki szinte hasonló erőt képvisel, vannak komoly versenyzők mindegyik csapatban, vannak aktívak, válogatottak, felnőtt, junior korosztályban. Talán mi javunkra dönthet az, aztán majd az eredmények remélem engem igazolnak, hogy nálunk a csapatnak a gerincét azok alkotják, akik évek óta komoly munkát végeznek felnőtt és junior szinten, felnőtt és junior korú válogatott versenyzőkről van szó - Takács László edző, Kaposvári Nehézatlétikai SE.

- Szeretném kibirkózni magamból, amit csak lehet, szeretnék nyerni és segíteni a csapatomat, hogy minél jobb helyen végezzünk - Borsos Dávid, Kaposvári Nehézatlétikai SE.

A londoni olimpián bronzérmet szerző Módos Péter nagybátyja is részt vett a színvonalas viadalon.

- Egész jól állunk eddig. A NIKÉ SE-t az első körben úgy érzem, hogy sikeresen megvertük, bár nem tudom a pontos eredményt, de úgy érzem, hogy sikerült legyőzni őket, a Kaposvárral eddig még nem mértük össze az erőnket. Arra számítottunk, hogy a Kaposvárral egy szoros eredményt tudunk kialakítani, esetleg szorosan talán meg tudjuk őket verni - Módos Csaba, Hőszig-IsoteQ Birkózó SE Szigetvár.

Somogyból a kaposváriak mellett a fonyódi NIKÉ SE versenyzői is az NB II-ben érdekeltek. A Balaton-parti egyesületnél évek óta meghatározó szerep jut a birkózásnak.

- Az első fordulóban a Szigetvár egy nagyon erős csapatot vonultatott fel, és simán legyőztek bennünket, de azt gondolom, hogy a tavalyi eredményeiket figyelembe véve, hogy az NB I-be jutásért is birkóztak, azt hiszem helytálltunk és várjuk a következő fordulót - Balogh Vilmos edző, NIKÉ SE Fonyód.

A szigetváriak valóban remekeltek a Niké SE ellen, de a kaposvári csapatot ők sem tudták megállítani. Borsos Dávidék az első és a második fordulót is veretlenül nyerték, így továbbjutottak csoportjukból.

A folytatásban a Tatabánya és a Vasas gárdája ellen mérkőztek a kaposváriak: a fővárosban rendezett viadal első fordulójában hatalmas bravúrral mindkét gárdát legyőzték, a második körben viszont két vereséggel zártak, így összesítésben a harmadik helyen fejezték be szereplésüket.

Nézze meg videónkat a versenyről:

Címkék: bírkózás, csapat, siker, győzelem, sport, kaposvár