Teremfoci


Az elmúlt években fokozatosan csökkent a mezőny az Irodagép Kupában. A szervező Sportpálya 2004 Egyesület ezt részben a demográfiai mélypontnak tudja be, hiszen sokkal kevesebben sportolnak a mai tinédzserek, valamint a huszonévesek között, mint a 30-as, 40-es korosztályban. Ez azt jelenti, hogy a mezőny nagyrésze már az öregfiúk bajnokságban is szerepelhetne, mint ahogy sokan játszanak is a szenioroknál.

Másrészt többen felhagytak munka, illetve család miatt a rendszesres sportnak ezzel a formájával, és nem jön helyettük a következő generáció. Így idén mindössze 10 csapat szállt harcba az érmekért, igaz, mindegyik gárda erős kerettel. Emellett sokan a szennai amatőr bajnokságba neveztek, így a csapatok száma minimálisan csökkent, csak éppen kevesebben vesznek részt az erősebb pontvadászatban.

- Ez így igaz, ezért kellett nekünk is átalakulni, még dadogós a játékunk, de jó lesz, igazából a keretünk erős és még jobbak leszünk, aztán majd a végelszámolásnál meglátjuk, meglátjuk, hogy mire lesz elég - Lukács Balázs, Két Testvér Pizzéria.

A szervezők több csapat kérésének eleget téve áttértek a futsal labdára, ami annál is indokoltabb, hogy a szabályok jórésze is igazodik már ehhez a sportághoz. Az erőviszonyok most még kialakulóban vannak.

- Igen, hát a keretünk ugyanaz, nem frissítettünk, úgymond, de az összeszokottság mellettünk szólhat, és hát az új labda nem tudom, mennyire kedvez nekünk, igaz, ezzel más csapatok is így leszenk, meg kell szokni, azon leszünk, hogy minél előrébb végezzünk - Simon Máté, Sim Team.

A második fordulóban a Sim Team végül 3-1-re kikapott a Kaposstil-FIFA 2005-től, a Milf FC  6-2-re verte a Bombardier Pubot, A Két Testvér 5-1-re múlta felül a Win Teamet, a Zöld 7 Presszó pedig 2-1-re az M-car Autókereskedést. A MÁV Kollégium 7-4-re győzött gólzáporos meccsen a QLR PC Bontó ellen. A tabellát a Két Tsetvér Pizzéria vezeti, két győzelemmel, mögötte szintén hat ponttal áll a Milf FC és a Kaposstil-FIFA 2005. A góllövő listán Németh József az első négy találattal.

Címkék: futsal, városi, kispálya, bajnokság, kupa, sport