A találkozó előtt köszöntötték október és november hónap legjobb játékosait. Előbbi címet a kecskeméti Marko Djeraszimovics, míg utóbbit a kaposvári Hendlein Roland érdemelte ki. A hazai drukkerek számára a legnagyobb kérdés talán az volt, hogy játszik-e a hetek óta sérült horvát Hrvoje Puljko? Nos, a kaposvári bedobó-hátvéd edzett a héten, egyelőre még nem tudta vállalni az összecsapást. Wittmann duplája indította a pontok sorát, de nem kellett sokat várni Hendlein duplájára sem. A jól védekező vendégek több labdát is loptak a kaposváriaktól, s csak rossz távoli kísérleteik okán nem szereztek nagyobb előnyt az első percekben. A csereként érkező Bencze Zoltán nem sokat lehetett pályán, mert egy ütközést követően vérzett az orra. (A játékost mentő vitte kórházba, mert eltört az orra). Hinnant triplájával vette át a vezetést a Kaposvár, Hendlein pedig remek zsákolással növelte a különbséget. Horváth Márton egy perc alatt szerzett három faultot, ezzel hamar kivonta magát a forgalomból. A kiegyenlített első negyedet követően elsősorban a tripláknak köszönhetően vette vissza a vezetést a kecskeméti alakulat. Jovanovics duplája után jött is Fekete Ádám időkérése, de a rendkívül szigorúan védekező kecskemétiek tartani tudták előnyüket. A 15. percben a térdét fájlaló Wittmann sántikált le a pályáról, de csapatát ez sem torpantotta meg. Chism támadóhibája után a reklamáló Fekete Ádám kapott technikait. A kapott lehetőséggel – a visszatérő Wittmannal a soraiban – remekül élt a Kecskemét, amely tíz pont fölé tornázta a különbséget. A játékvezetői ítéletek komoly nézőtéri nemtetszést váltottak ki, szerencsére a kaposváriak összekapták magukat és a félidő zárásáig 37–43-ra jöttek fel. A 21. percben Fodor Márton is megszerezte első pontját, melyet rögtön egy hármassal is megfejelt. Űzte, hajtotta a kaposváriakat a szurkolósereg, Chism zsákolását követően pedig már csak kettő pont volt a hátrány. Komoly erőfeszítéseket tettek a hazaiak az egyenlítésért, ezt végül a támadásban feljavuló Fodor Márton büntetői hozták meg 53–53-nál. Ugyan ő kapott technikait reklamálásért, így hamar odalett a kedvezőbb pozíció. Pillanatok alatt produkált 8–0-ás szériát a Kecskemét. A záró szakaszban sorra érkeztek Wittmann és Djeraszimovics triplái, ezzel pedig már megnyugtatóvá vált az előny az alföldiek számára. A hátra lévő percekben is küzdöttek a kaposváriak, Fodor M. ziccerével sikerült ismét tízen belülre kerülni, de az újabb eladott labdák miatt meghiúsult a remélt felzárkózás. Az utolsó két percben ugyan Fodor triplájával nyolc pontnyira csökkent a különbség, de büntetőket jól értékesítő vendégek már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Fekete Ádám: – Jobb volt a Kecskemét ezen a mérkőzésen. Ahogy látta, elfogyott az erőnk és elmaradtak azok az extra teljesítmények, amelyek egy ilyen rangadó megnyeréséhez szükségesek. Megyünk tovább és remélhetőleg immár a sérültjeinkkel kiegészülve megpróbáljuk megnyerni az idén még előttünk álló két mérkőzést.

Sztojan Ivkovics: – Jobbak voltunk a Kaposvárnál, még azt is kibírtuk, hogy a harmadik negyedben nyolc percig fault nélkül játszottak a hazaiak. Ekkor is kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Nekünk minden meccs egy újabb kihívás, ezúttal a televízió nyilvánossága előtt is sikerült bizonyítani, hogy működik a játékunk.

Címkék: delfinek, kosár, labda, KKK, kaposvár, sport