A Magyar Úszó Szövetség tehetségkutató programjának részeként a Dél-dunántúli régió legjobb utánpótlás korú sportolóinak tartottak edzést Kaposváron. A fiatalok a Csik Ferenc versenymedencében tréningeztek, ifjabb Kovács László úszóedző vezetésével.

- Kaposvár lett a régióközpont, ami óriási jelentőséget bír magának Kaposvárnak. Ami nagyon fontos, hogy a mai összetartó edzésünkön egy közös válogató edzés van, ez két lépcsőből áll, van egy lépcső, amit a magyar úszó szövetség választott ki, a tavalyi év eredményei alapján, itt 12 már a MÚSZ által kiválasztott tehetség van benn, és ezek mellé választhattam még én ki plusz húsz főt, a régióból - Kovács László régióvezető, Magyar Úszó Szövetség.

Somogy, Tolna és Baranya megyéből összesen 11 város 32 versenyzője volt meghívva erre a válogatóra, amin végül 29 fiatal vett részt.  

- Nagyon boldog vagyok, hogy a Magyar Úszó Szövetségnek ennyire fontos az, hogy 2017-ben az ifjúsági világbajnokságon hogyan fogunk szerepelni, hiszen ez a csapat az erre épül, és azt gondolom, hogy ez nagyon jó kezdeményezés - tette hozzá Kovács László.

- Itt elég sokat úszunk és annyiban más, hogy itt tényleg elég keményen meg kell fogni, ami hajtva van és ezek az edzések az összeszedett régicsapat felkészítését szolgálja - Kardos Dániel Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

Az edzésre Pécsről, Bonyhádról, Csurgóról és Dombóvárról is érkeztek versenyzők.

- Igen tetszenek, mert sok ismerősöm van, meg hát ilyen az hogy mivel felkészítenek és ez jó - Fehérvári Réka DSI Dombóvár.

A kaposvári úszósport sikerességét jól mutatja, hogy a város három úszóegyesületéből kilenc versenyző is részt vehetett a régiós edzésen. A következő összetartást december 16-án hétfőn tartják Kaposváron.

Címkék: úszó, sikerek, somogy, 2013, megye, sport