Az első gólt a csurgóiak dobták Isztambulban, a folytatásban pedig szoros, kiélezett csatát láthatott a közönség. Az első félidő után 16-15-re vezetett a házigazda, a folytatásban aztán a somogyiak átvették az irányítást, és nem is adták ki a kezükből az előnyt. A CSKK végül teljesen megérdemelten nyert 31:29 arányban.

csurgó


Imre Vilmos, a somogyiak vezetőedzője: "nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy idegenben előnyt tudtunk szerezni. Egy nagyon kiélezett visszavágóra számítok, és senki ne felejtse el, hogy a törökök egy Rasiccsal fognak erősödni a folytatásban, az egyik legjobb játékosuk ugyanis hiányzott az első mérkőzésen.

A csurgói fiúknak csaknem száz magyar szurkolt a helyszínen. A térség országgyűlési képviselője, Szászfalvi László azt mondja: "egy 5600 lelkes kisváros és egy 18 milliós metropolisz küzdelméről van szó, és egy óriási, történelmi sikerről a csurgói kézilabda életében".

Az Imre-legénység hazai pályán szeretné bebiztosítani a továbbjutást, ami csoportkörbe kerülést érhet, és ehhez minden adott is.

A vasárnap 19 óra 15 perckor kezdődő találkozón telt háznyi közönség buzdítja majd a város büszkeségeit.

Címkék: Besiktas, Isztambul, EHF, férfi, Csurgó, kézilabda, kupa, sport