A legfiatalabb versenyző öt, a legidősebb tizenhét éves volt a Kaposvári Judo Club háziversenyén. A vidékről érkezett cselgáncsosok mellett sok volt a helyi fiatal is. Az új generáció képviselői közül nyolcvan kaposvári cselgáncsos lépett tatamira.

- A színvonal az természetesen még kezdő, hiszen háziversenyről van szó, tíz településnek a versenyzői vannak itt, Nagykanizsától Tamásiig, Szigetvártól Böhönyéig. Ez a Kaposvári Judo Clubnak a szervezésében indult, tíz települést mondtam, de ebből hetet mi indítottunk el két éven belül, tehát ez a mi bábáskodásunknak, mi segítségünknek az alapján jött létre ez az egyesület, és körülbelül 210 gyerek van jelen pillanatban itt a versenyen - Berecz Pál elnök, Somogy Megyei Judo Szövetség

A cselgáncs népszerűségén sokat javítottak a 2012-es londoni olimpián elért magyar sikerek. Barcson is egyre több fiatal próbálkozik meg ezzel a sportággal.

- Barcs is Kaposvárhoz hasonlóan jön fel létszámilag, most már körülbelül nyolcvan fős létszámmal rendelkezünk, a város kiválóan támogatja a judót és az eredményeinkben is látszik - Janecsek László, Barcs.

A kaposvári fiatalok is sikeresen szerepeltek ezen a versenyen. Igaz, itt még nem az eredményen volt a hangsúly, hanem azon, hogy minden gyermek élményekkel gazdagodva menjen haza.  

- Nagyon jó, mert lehet érmeket szerezni, meg jobbak leszünk tesiből, meg hogyha mondjuk az utcán megtámadnak, akkor tudunk védekezni - Nagy Soma, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

A versenyen a legtöbb első helyet a kaposváriak zsebelték be. A hazaiak közül huszonöt fiatal végzett az élen. Rajtuk kívül jól teljesítettek a barcsi, a szigetvári és a nagykanizsai judósok is.

Címkék: judo, cselgáncs, siker, 2013, somogy, sport