2013. november 24-én, vasárnap 13 órakor Mocsai Lajos, a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatója köszöntötte Balatonbogláron az Urányi János Sportközpontban azt a 73 családot, szülőket és diákokat, akik a Kárpát-medence szinte valamennyi szegletéből érkeztek azért, hogy részt vegyenek az intézmény idei első „kiválasztóján”.



A szövetségi kapitányokat és európai mesteredzőket felvonultató szakembergárda játék közben akarta látni és értékelni a fiatalokat. Az előző esztendőtől eltérően idén első körben a játékintelligenciára és arra voltak kíváncsiak az edzők, hogyan mozognak a pályán a jelentkezők.

 

 

Az a diák, aki meggyőzte a mestereket, számíthat a későbbiekben pszichológiai, antropometriai és különböző fizikai tesztekre. Mindezek mellett komoly orvosi vizsgálat-sorozaton esnek majd át a leendő akadémisták. A jelentkezők értékelése még folyik, néhány napon belül értesíteni fogják a családokat a szakemberek döntéséről.

Az Akadémia vezetősége a következő hónapokban több kiválasztót is rendez, illetve nyílt-edzéseket is hirdetnek majd, az ezeken való részvétel is jó lehetőség a bemutatkozásra. Az időpontokat a www.nemzetikeziakademia.hu és a www.facebook.com/nekakademia oldalakon teszik közzé.

Címkék: kiválaszt, Nemzeti Kézilabda Akadémia, edz, Mocsai Lajos, Balatonboglár, tehetség, diák, sport