A nagy múltú kaposvári úszóverseny verseny először résztvevői megkoszorúzták az egykori kiváló edző emléktábláját, ezután pedig a jelen kiválóságai és a jövő reménységei vették át a főszerepet az 50 méteres medencében.

- Adu bácsi halála után elkezdtük rendezni az emékversenyeket, azóta mindig megrendezzük. Elég népes tábor szokott összejönni, 200 versenyző, 12 egyesület - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE elnök-vezetőedzője, Kovács László.

Az Adorján SE napjainkban már nem csak az uszonyosúszók nemzetközi sikereiről híres, hanem az úszók eredményeiről is.

- Van három korosztályos válogatottunk, magyar bajnoaink vannak. Egyre többen szeretnének úszmni, nem csak uszonyosúszással foglalkozni. kaposvár lett a régióközpont, bízunk benne, hogy egyre több lehetőséget fogunk kapni - tette hozzá Kovács László.

- Úszok 100 gyorsot, 100 hátat, 100 mellett, az első kettőt meg szeretnémn nyerni, 100 mellen pedig minél előrébb végezni - mondta Lengyeltóti Bence.

A 12 éves reménység két válogatott társához, Stadler Csengéhez és Hamlin Dorothyhoz hasonlóan eredményes évet zárt: - Mind a két országos bajnokságon, az uszonyososn és az úszón is nyertem egyéni magyar bajnoki címet, aminek nagyon örültem. -

Az egyesület korábbi felnőtt világbajnoka, Kovács Zsófia két egyéni és egy váltó számban állt rajthoz a viadalon.

Az idei emlékversenyre a somogyiakon kívül Tolnából és Baranyából is érkeztek sportolók.

A 17. Középület-kivitelező Kupa csapatversenyét végül a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola nyerte meg a rendező Adorján és a PSN Zrt. előtt. A Kaposvári Úszó SE az ötödik, a Cápák SE pedig a 11. helyen zárt.

Címkék: emlék, adorján, víz, úszás, verseny, sport