Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Rákóczi a fővárosi MTK csapatát fogadta. A szünetben már két góllal vezettek a vendégek, ám végül a hazaiak egyenlítettek és egy pontot szereztek a háromból. Több kellett volna ahhoz, hogy a kiesés réme ne fenyegesse olyan nagyon a somogyi legényeket.

A mérkőzést követően azonban nemcsak erről beszéltek a szurkolók, hanem arról is, hogy a csapat egyik országszerte jól ismert törzsszurkolóját, Orbán Tippszmiksz Csabit a biztonsági szolgálat emberei kivezették a stadionból. Azért, mert lement a vezetőedzőhöz és kemény hangon odamondogatott neki. A kaposvári focirajongók most azt találgatják, vajon visszatérhet-e a lelátó emblematikus alakja a stadionba, vagy a klub elnöksége esetleg végleg kitiltja.

Tippszmiksz Csabit a KaposPont telefonon érte el, fél hét magasságában. A drukker nem is tagadja, mi történt:

"Egy építőipari cégnél dolgozom segédmunkásként, az utolsó forintjaimon vettem meg a belépőjegyet, és tettem meg a fiúk győzelmét. Aztán a zuhogó esőben állok és buzdítom a Rákóczit. A csapatomat. Félidőben, null-kettőről várjuk a folytatást, kieső helyről. Bevallom, igen, elég ideges lettem" - lendül bele a történtek felelevenítésébe a szurkoló.

Majd így folytatja: "valóban, a kispad környékére mentem és beolvastam a vezetőedzőnek. A csapat egész éves teljesítménye elkeserítő, és az a véleményem, hogy az eredménytelenségben Prukner László is benne van vastagon. Ennek ellenére nem hiányzok egy meccsről sem. Dühös lettem, és odakiabáltam az edzőnek, hogy ugyanazt műveli a kaposvári együttessel, mint azt a kiesett zalaegerszegi gárdával is tette."

„Neki tulajdonképpen a kritikát is bírnia kell! Nekem meg ami, szívemen, a számon; ez talán engedtessék meg nekem!

A Rákóczit pedig őszintén szeretem, ezt mindenki tudja rólam.

Ha most ezért kitiltanak, akkor kitiltanak!"

Címkék: iksz, Tipszmiksz Csabi, beolvas, Rukner, kitilt, pont, szurkoló, edző, Rákóczi, sport