A Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely leány szakosztályában az új évadban sincs gond a mennyiséggel, hiszen a különböző korosztályokban és az előkészületi csoportokban százötvenen ütik a labdát rendszeresen. A sportág továbbra is igen népszerű az általános és középiskolás fiatalok körében, és sokat jelent, hogy a példaképeket, az NB I-es felnőtt csapat tagjait is gyakran láthatják testközelből a kis röplabdások.

Több Diamant-játékos is tagja az akadémia edzői stábjának, és ők szerveztek egész napos felkészülési tornát a Gárdonyi Géza Tagiskola tornatermében.

- 9 mini csapat van és 12 szupermini, és a célja az a tornának, hogy a gyerekek minél több meccset játsszanak - Pintér Zsanett edző, Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

A kaposváriakon kívül nagybajomi lányok is pályára léptek, és mindkét korosztálynak volt mit gyakorolnia éles helyzetben.

- A szuperminél az alkar-, a kosárérintés, a miniknél pedig, hogy kijátsszuk a hármat és esetleg üssenek a lányok - tette hozzá Pintér Zsanett.
kis akció

- Először az egyik osztáyltársmtól tudtam meg, hogy ajár a kaposvári röpalbda akadémiára. Elkezdtem, és úgy gondolom, hogy szeretném is folytatni. és ennyi. Egy héten háromszor van edzés, másfél órás. nagyon szeretem mindegyik röplabdatársamat, elvagyunk mindenkivel - Lapat Lili Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

A minik között a Mészáros Réka, Sándor Nóra, Budai Eliza, Lapat Lili összeálíltású együttes szerezte meg az első helyet, a szuper-mini korosztáylban pedig a Stirling Anna, Warmbir Krisztina duó bizonyult a legjobbnak.

Címkék: csapat, kaposvár, nb1, diamant, röplabda, sport