Immár második alkalommal rendeztek birkózó emlékversenyt a mernyei általános iskola tornatermében. A szervezők a diák és a gyermek korosztálynak írták ki a küzdelmeket.

- Hat egyesület 54 birkózója lépett szőnyegre, hogy eldöntésk, hol tartanak, ki a legjobb. A szlovák Somorja is itt van, nemzetözivé bővült a verseny. Emellett Pécsről, Kanizsáról, Szigetvárról, Mernyéről és Kaposvárról érkeztek sportolók, akik szőnyegre lépnek a mai napon - Kajtán László edző, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

A diák korcsoportban a közelgő magyar bajnokságra való tekintettel kötöttfogásban, míg a gyermekek mezőnyében szabadfogásban rendezték a mérkőzéseket. Az érdeklődők sok izgalmas, pontokban gazdag összecsapást láthattak.

- Kettő mérkőzésem volt, és jó volt mindkettő. Az első elég nehéz volt, amásodik pedig csak kicsit - Kelemen Botond Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

A somogyiak ezúttal is eredményesen szerepeltek. A kaposváriak közül súlycsoportjában Ságvári Bence, Déri Dominik és Rézműves Patrik, a mernyeiek közül pedig Jergel Márkó és Bogyai Péter állhatott fel a dobogó tetejére. A csapatversenyt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola - Mernye közös együttese nyerte a Kanizsa és a Dél-Zselic SE előtt.

Címkék: bence, emlék, verseny, szita, 2013, sport