A jutai csapat tíz győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a tarsolyában fogadta a szebb napokat is látott a barcsi együttest. A találkozó megillette a rangadó jelzőt, hisz a hazaiak a második, míg a Dráva-partiak az ötödik helyről várták az összecsapást.

- Nagyon sokan mondják azt, hogy erőn felül teljesítünk, én is úgy gondolom, viszont nagyon egységes csapatként lépünk minden mérkőzésen pályára, véleményem szerint bármi kisülhet még ebben a bajnokságban ebből - Tóth Norbert játékos-edző, Juta.

- Ebben a szezonban nincs még különösebb célunk, a csapatépítés továbbra is. Elvárja majd azonban az önkormányzat, hogy a városi rangnak megfelelően szerepeljünk jövőre vagy esetleg egy év múlva a megyei első osztályban - Horváth Zoltán edző, Barcs.

A két csapat legutóbbi meccsén a jutaiak 3-0 arányú sikert arattak. A barcsi csapatnál azóta jelentős változások történtek.  

Pammer István már a 3. percben bevette a barcsiak kapuját, ezt a találatot azonban még érvénytelenítette a játékvezető. A Juta a folytatásban is támadásban maradt és az első félidő derekán a góllövőlista élén álló Pammer révén a vezetést is megszerezte. A jó iramú mérkőzés a 88. percben dőlt el végleg: Varga szabálytalankodott utolsó emberként a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Pammer értékesítette magabiztosan.

Az hajrában tíz emberrel küzdő Barcs becsületére legyen mondva, hogy Korcz góljával szépíteni tudott a hosszabbításban. A Déli csoportot 13 forduló után továbbra is a Segesd vezeti, második helyen a Juta, harmadikon pedig a Böhönyén 3-1-re nyerő Somogysárd tanyázik. A dobogósok mögött 26-26 ponttal a Lábodon vereséget szenvedő Mezőcsokonya és a Somogytarnócán könnyed győzelmet arató Magyaregres áll.

Címkék: yolo, foci, megye, siófok, sport, somogy